Hanu Ancuței a fost premiat pentru bucătăria tradițională

HomeAdvertorial

Hanu Ancuței a fost premiat pentru bucătăria tradițională

 

han27Hanul a primit premiul special pentru aducerea în actualitate a reţetelor tradiţionale, în cadrul premiilor „Margareta de Aur”.

Hanu Ancuţei a primit, în cadrul Premiilor Margareta de Aur, oferite de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), pe 23 octombrie, premiul special pentru aducerea în actualitate a reţetelor tradiţionale.

„Hanu Ancuţei este locul de poveste, unde regăsim bucătăria moldovenească autentică, în care se pune mult accentul pe produsele din zonă. După ce veţi fi convinşi de preparate precum tocăniţă de berbecuţ cu legume, nelipsitele poale-n brâu şi vinul roşu moldovenesc de la han, puteţi cumpăra pentru acasă, din Cămara Ancuţei, dulceţuri, şerbeturi, zacuscă, plăcinte, cozonaci şi multe alte bunătăţi”, a argumentat juriul acordarea acestei importante distincţii.

În 2018, Hanu Ancuţei va împlini 300 de ani de existenţă. „Pot să vă spun că Hanu Ancuţei este un simbol al Moldovei, nu numai în ceea ce priveşte bucatele, cât arhitectura, designul, portul ospătarilor, dar şi muzica lăutarilor. Totodată, sunt întrebată destul de des dacă mai există Hanu Ancuţei, cel din poveste. Există. De altfel, peste trei ani, în 2018, hanul va împlini 300 de ani de existenţă. Hanu Ancuţei este unul dintre cele mai vechi restaurante şi hanuri din România. Sper să nu dezamăgesc această recunoaştere şi să fiu la fel de consecventă şi pe viitor. Consecvenţa este o provocare în turismul rural românesc, iar oaspeţii ne vor judeca pe viitor”, a declarat Nuşa Chiriac, proprietarul Hanului Ancuţei, cu prilejul decernării distincţiei Margareta de Aur.

Ca şi noutate, Hanu Ancuţei va găzdui, în luna decembrie, o Piaţă de Crăciun rurală, o premieră pentru România. Vizitatorii vor putea degusta bucate tradiţionale moldoveneşti, vor bea vin fiert şi ţuică fiartă, vor asista la programe folclorice moldoveneşti şi vor putea achiziţiona preparate tradiţionale.

În vara acestui an, hanul şi-a mărit capacitatea, cu o terasă de 400 de locuri. Construcţia de lemn păstrează stilul arhitectonic original al Hanului vechi. Inaugurarea a fost marcată de o petrecere în stil ţigănesc tradiţional şi de prezenţa unor personalităţi locale, alături de reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi ai mass-media.

Potrivit managerilor Hanu Ancuţei, doar în acest an, renumitei locaţii i-au trecut pragul peste 50.000 de turişti, iar de când a fost renovat şi reintrodus în circuit, peste un milion de turişti români şi străini au vizitat acest han. În acest an, s-au familiarizat cu deliciile culinare ale Hanului Ancuţei grupuri de turişti, precum şi turişti individuali din Germania, Franţa, Polonia, Italia, SUA, Japonia etc.

Comentarii

WORDPRESS: 0