Home

Handbaliştii juniori III de la LPS Roman vor să rămână „sub scut”

Din postura de lideri în seria A, elevii Vasilicăi Hârţuliu şi ai Alinei Andrei vor să-şi păstreze locul şi după turneul de la Vaslui, echivalent cu calificarea la turneele semifinale.

Echipa romaşcană a băieţilor juniori III de la Liceul cu Program Sportiv Roman, pregătită de Vasilica Hârţuliu şi Alina Andrei, a învins în trei dintre cele patru meciuri disputate în turneul precedent, din decembrie şi de la Suceava, al treilea din campionatul naţional de handbal, seria A. Se menţine pe locul I la jumătatea întrecerii din grupă, cu menţiunea că echipa din Suceava, ocupanta locului al treilea, a fost depunctată zdravăn la un turneu anterior, din cauza nerespectării anumitor cerinţe regulamentare, deşi nu a pierdut niciun meci pe teren. LPS Suceava este considerată, de către antrenorii celorlalte echipe, drept cea mai bună din grupă.

Urmează cel de al patrulea turneu, la Vaslui, în perioada 7-9 februarie. Băieţii din echipa romaşcană vor juca pentru a redemonstra că nu au ajuns întâmplător în postura de lideri.

Alina Andrei spunea după turneul de la Roman, al doilea: „Există posibilitatea de a ne califica, în faza următoare, de pe locul I. Rolul nostru este să vedem, tot timpul, unde este cel mai important de lucrat cu aceşti copii. Vrem să fim constanţi în rezultate bune şi în pregătire bună. Cred, în continuare, că putem învinge şi echipa din Suceava. Copiii sunt în formă şi dornici să învingă. Ne trebuie constanţă. Vrem să ne întoarcem sub scut, victorioşi, nu pe scut”.

Turneul al patrulea, la Vaslui

Lotul LPS Roman este format din: Alin Ciofu, Andrei Grăjdeanu (portari), Ionuţ Mihăeş, Silviu Popa, Robert Crâşmaru, Andrei Bostan, George Costea, George Moldovanu, Alexandru Ailincăi, Cosmin Archip, Răzvan Levârdă, Ionuţ Vieru, Gabriel Hazi, Andrei Hăisan.

Ciofu este cel mai bun portar din seria A, părere împărtăşită şi de antrenorii celorlalte echipe. El şi colegii săi sunt în stare să ţină steagul sus, aşa cum n-a mai fost de mult timp în Roman echipă masculină. De fapt, echipe, întrucât şi handbaliştii de la grupa de juniori I sunt în frunte, calificaţi deja în faza turneelor semifinale.

Cel mai important meci este cel care urmează, cu colegii din Piatra Neamţ.

Bătăliile de la Vaslui: vineri / LPS Roman – LPS Piatra Neamţ (ora 9), LPS Suceava – LPS Vaslui, LPS Iaşi – LPS Suceava, LPS Piatra Neamţ – LPS Vaslui; sâmbătă / Suceava – Roman (ora 10), Vaslui – Iaşi, Roman – Vaslui (ora 16), Piatra Neamţ – Iaşi; duminică / Suceava – Piatra Neamţ, Iaşi – Roman (ora 10.30).

„Reluăm competiţia după o perioadă în care a fost vacanţă, până la începutul lunii ianuarie. De atunci s-au reluat antrenamentele cu prim obiectiv clar: calificarea la turneele semifinale. Ar fi foarte bine să ne menţinem pe locul I. Suceava are o echipă foarte bună, care şi-a propus trecerea de faza grupelor. Campionatul se joacă. Ne-am pregătit şi tactic pentru fiecare meci în parte. Rolul nostru, ca antrenori, este să aducem jucătorii în formă cât mai bună. Vom pleca spre Vaslui joi după-amiază, cu 14 jucători sănătoşi şi dornici de victorii, în efectiv complet. Este prea devreme să afirmăm că suntem calificaţi în faza următoare, dar, având în vedere punctajul acumulat de echipele candidate, aş spune că suntem, peste 60%, în faza următoare. Cu Piatra Neamţ va fi meci foarte greu. Este concurenţă mare, rivalitate şi se munceşte. Noi vom juca împotriva copiilor foştilor mari handbalişti de la Relonul şi Fibrex. Este un sezon bun, până acum, pentru handbalul masculin romaşcan. Vrem să-l ducem până la capăt, cu bine. Să fie, de acum înainte, toate sezoanele precum este acesta!”, îşi doreşte Alina Andrei.

Clasament: 1. LPS Roman – 36 puncte (14 meciuri disputate), 2. LPS Piatra Neamţ – 27 puncte (14 meciuri), 3. LPS Suceava – 22 puncte (14 meciuri), 4. LPS Iaşi – 18 puncte (14 meciuri), 5. LPS Vaslui – 6 puncte (14 meciuri). Viitorul Iaşi – 4 puncte (10 meciuri) n-a mai jucat în cel de al treilea turneu, astfel că rezultatele înregistrate de această echipă cu toate celelalte vor fi, probabil, anulate. În acest caz, LPS Roman şi LPS Piatra Neamţ, primele două clasate, ar pierde câte şase puncte. LPS Suceava ar pierde doar trei puncte, întrucât un meci îl avea deja pierdut în turneul I: 0-10 cu Viitorul.

Comentarii

WORDPRESS: 0