Home

Handbaliştii juniori III de la LPS Roman sunt pe locul I

juniori 3Echipa pregătită de Vasilica Hârţuliu şi Alina Andrei a încheiat anul cu trei victorii din patru posibile, în turneul de la Suceava.

Echipa romaşcană de handbal a băieţilor juniori III de la Liceul cu Program Sportiv Roman a învins în trei dintre cele patru meciuri disputate în ultimul turneu din acest an al campionatului naţional, seria A, de la Suceava. Antrenorii Vasilica Hârţuliu şi Alina Andrei au făcut tot ce este posibil pentru ca echipa de care se ocupă să încheie anul bine, chiar foarte bine, dacă ar fi învins şi echipa din Suceava. LPS Suceava este considerată, de către antrenorii celorlalte echipe, drept cea mai bună din grupă. Pe de altă parte, nu există echipă invincibilă. Cei de la LPS Suceava au tot dreptul să suţină contrariul, întrucât n-au pierdut niciun meci pe teren, ci doar la „masa verde”, din cauza nerespectării anumitor cerinţe regulamentare. În acest context, LPS Roman se află pe locul I şi se află foarte aproape de calificarea în faza următoare a competiţiei. Trebuie ţinut cont şi de faptul că echipa din Suceava nu renunţă la statutul de favorită în seria A şi că va încerca, în turneele rămase, să urce pe locul I, deşi, acum, este pe al treilea.

Alina Andrei (antrenor secund, LPS Roman), spunea, după turneul de la Roman, al doilea, înainte de cel de la Suceava: „Există posibilitatea de a ne califica, în faza următoare, de pe locul I. Rolul nostru este să vedem, tot timpul, unde este cel mai important de lucrat cu aceşti copii. Vrem să fim constanţi în rezultate bune şi în pregătire bună. Deocamdată, trei echipe se bat pentru calificare, pe cele două locuri. Cred, în continuare, că putem învinge şi echipa din Suceava. Nu mă interesează ce fac alţii. Romanul trebuie să-şi apere locul ocupat acum, să câştige toate meciurile, dacă se va putea. Suceava este favorită, Piatra Neamţ vine din urmă. Noi ne antrenăm să câştigăm. N-am ajuns, degeaba, acolo, pe locul I. Copiii sunt în formă şi dornici să învingă. Ne trebuie constanţă. Vor fi şi alţi factori care să ne stea în cale: oboseala, reacţiile din public, un arbitraj mai slab. Trebuie ţinut cont că aceşti copii, mare parte dintre ei, sunt la primele lor turnee Mai avem de muncit, dar vrem să ne întoarcem sub scut, victorioşi, nu pe scut”.

Trei victorii ale LPS Roman în turneul de la Suceava

Lotul LPS Roman (juniori III), locul I în seria A, este format din: Alin Ciofu, Andrei Grăjdeanu (portari), Ionuţ Mihăeş, Silviu Popa, Robert Crâşmaru, Andrei Bostan, George Costea, George Moldovanu, Alexandru Ailincăi, Cosmin Archip, Răzvan Levârda, Ionuţ Vieru, Gabriel Hazi, Andrei Hăisan. Cu echipa din Suceava, în Bucovina, LPS Roman a pierdut a treia oară în acest campionat. A şi câştigat de trei ori, în celelalte partide. Iată rezultatele înregistrate în turneul al treilea, de la Suceava (13-15 decembrie 2013): LPS Roman – LPS Piatra Neamţ 21-16 (10-8), LPS Roman – Viitorul Iaşi (nedisputat), LPS Suceava – LPS Roman 32-20 (13-10), LPS Roman – LPS Vaslui 27-14 (9-8), LPS Iaşi – LPS Roman 16-30 (8-15).

„Ne-am întors sub scut, aşa cum ne-am propus. Turneul a fost greu, aşa cum ne aşteptam. Am avut şi emoţii. Echipele au început să se cunoască între ele. Din acest motiv, fiecare a trecut la o tactică de joc adaptată fiecărui adversar în parte. Noi ne-am temut de meciul cu Piatra Neamţ. Din fericire, am jucat mai bine. S-au remarcat, pe parcursul turneului de la Suceava: Ciofu, cel mai bun portar din seria A, părere împărtăşită şi de antrenorii celorlalte echipe, dar şi Grăjdeanu, Mihăeş şi Moldovanu. Meciul cu Suceava a fost altfel. La pauză, ei conduceau cu trei goluri. Ne-am dat seama că ar fi făcut orice pentru a câştiga. Am optat pentru sănătatea copiilor. În partea secundă a meciului, am schimbat în totalitate jucătorii care au evoluat în prima parte, pentru a nu avea vreo surpriză neplăcută în meciul cu cei de la Vaslui. Ne era clar că Suceava trebuie să câştige toate meciurile. Ne pregătim pentru următorul turneu, din februarie, cu gândul de a ajunge în faza următoare. La turneele semifinale vor fi echipe mult mai puternice. Suntem mulţumiţi, antrenorii de la handbal masculin, de rezultatele din 2013. Sperăm ca anul următor să fie cel puţin la fel de bun. Le doresc copiilor, handbaliştilor, Sărbători fericite! Să aibă mai mult succes şi determinare în noul an. Părinţilor acestora le doresc sănătate şi puterea de a-şi susţine copiii cum au făcut-o şi până acum!”, a spus Alina Andrei.

După trei turnee dintre cele şase, câte erau programate, un clasament provizoriu ar arăta astfel: 1. LPS Roman – 36 puncte, 2. LPS Piatra Neamţ – 27 puncte, 3. LPS Suceava – 22 puncte, 4. LPS Iaşi – 18 puncte, 5. LPS Vaslui – 6 puncte. Viitorul Iaşi s-a retras din campionat înaintea celui de al treilea turneu, astfel că rezultatele înregistrate de această echipă cu toate celelalte vor fi, probabil, anulate. În acest caz, LPS Roman şi LPS Piatra Neamţ, primele două clasate, ar pierde câte şase puncte. LPS Suceava ar pierde doar trei, întrucât un meci îl avea deja pierdut în turneul I: 0-10 cu Viitorul.

Comentarii

WORDPRESS: 0