Home

Handbalişti de argint ai Romanului, la Olimpiada Școlară

LPS Roman are şi o echipă masculină de handbal de mare valoare, cea a juniorilor III.

Cele mai bune opt echipe de handbal masculin din ţară, formate din elevi de gimnaziu, s-au întrecut la Piteşti, în finala Olimpiadei Naţionale a Sportului Școlar, în perioada 2-4 mai. Spre lauda lor, handbaliştii romaşcani de la Liceul cu Program Sportiv care participă şi în campionatul naţional al juniorilor III au luat medaliile de argint la competiţia amintită.

„Am vrut să aducem medalie la Roman şi am reuşit. Munca, seriozitatea, perseverenţa şi ambiţia acestor sportivi minunaţi, în creştere, sunt secretele noastre. Ne dorim ca această medalie să fie începutul unui şir de rezultate bune pentru Catedra de handbal masculin a Liceului cu Program Sportiv Roman. Acum, le spunem copiii de argint. Puteau fi şi de aur, dar, în finala din acest an, au fost mai buni cei din Baia Mare şi trebuie să recunoaştem. I-am învins în grupă pe cei din Baia Mare, însă finalul întrecerii le-a aparţinut maramureşenilor”, afirmă antrenoarea Alina Andrei.

LPS Roman, reprezentanta judeţului Neamţ, a realizat trei victorii în grupă, din tot atâtea posibile: 26-23 cu reprezentanta Clujului, 34-13 cu cei din Giurgiu şi 29-19 cu echipa din Baia Mare. A învins cu 23-10, în semifinală, reprezentanta gazdelor (Argeş) şi apoi a pierdut meciul decisiv pentru locul I, 16-22 cu Baia Mare. Mai mult, Alin Ciofu a fost desemnat şi a primit premiu pentru cel mai bun portar al turneului, iar Cosmin Lupu a fost golgheterul concursului.

Lotul LPS Roman este format din: Alin Ciofu, Andrei Grăjdeanu, Ionuţ Mihăeş, Silviu Popa, Andrei Bostan, George Moldovanu, Alexandru Ailincăi, Cosmin Archip, Răzvan Levârdă, Gabriel Hazi, Cosmin Lupu şi Ionuţ Vieru.

Altfel, echipa băieţilor juniori III de la Liceul cu Program Sportiv Roman, pregătită de Vasilica Hârţuliu şi Alina Andrei, a încheiat pe locul I prima fază a campionatului naţional, seria A. S-a calificat la turneul semifinal, deşi pornise cu şansa a treia, după echipele din Suceava şi Piatra Neamţ. LPS Roman a nimerit în grupa I semifinală, alături de CSȘ Galaţi, CSȘ 3 Steaua Bucureşti, Grupul Școlar „1 Mai” Ploieşti şi HCM Constanţa. Cele patru turnee semifinale, la care vor participa câte cinci echipe, vor avea loc în perioada 16-18 mai. Primele două clasate în fiecare serie semifinală vor promova în turneul final.

Comentarii

WORDPRESS: 0