Prima paginăSport

Handbalistele romașcane au trecut cu brio testele

Dimensiune text

Lotul de jucătoare al Handbal Club Municipal Roman, pregătit de antrenorii Corneliu Bădulescu și Dan Moisii, au încheiat, sîmbătă, 28 iulie, cantonamentul de pregătire de la Văratec și Tîrgu Neamț desfășurat pe parcursul a zece zile de eforturi susținute, în aer liber și în sală.

 

Așa cum se obișnuiește la începutul și la sfîrșitul fiecărei etape de pregătire, cei doi tehnicieni și-au supus elevele testelor fizice la finalul cantonamentului. „Fetele au încheiat foarte bine această etapă de pregătire și au primit două zile de binemeritată pauză, pînă marți, 31 iulie, cînd vor reveni la antrenamente, la Sala Sporturilor. Pînă acum fetele au dat trei teste pentru aflarea parametrilor fizici, unul la începutul lunii, la reunirea lotului, altul la începutul și cel de al treilea la sfîrșitul cantonamentului. Am constatat cu bucurie că la toate jucătoarele a ieșit în evidență progresul mare făcut față de precedentul test în urma trecerii cu brio a probelor edificatoare din punct de vedere fizic, precum alergare de viteză, dribling printre jaloane, parcurgerea unui traseu de rezistență, sărituri și altele. Cea mai mare bucurie a noastră este, însă,  că nu am avut nici o accidentare. Se știe că, în sezonul precedent, accidentările au afectat mult randamentul și rezultatele echipei„, a declarat Dan Moisii.

La Văratec și Tîrgu Neamț s-au aflat în pregătire 16 jucătoare, adică acelea care se vor regăsi, în proporție de peste 90 la sută, pe lista componentelor lotului la începutul noii ediții de campionat: Paula Vișan Teodorescu, Andreea Polocoșer, Carmen Stoleru, Marinela Gherman, Luciana Marin, Ana Maria Horobeț, Ana Maria Iuganu, Gulnara Garipova, Raluca Ivan Agrigoroaei, Ionela Goran, Monica Amoagdei, Ioana Matei, Radina Krumova – ultimele trei venite de la CSM Bacău, Radosina Ghenkova – venită de la Murcia (Spania), Paula Pavăl – de la Oțelul Galați, Claudia Din (Mojoiu) – de la Corona Brașov

Peste aproximativ zece zile – data nu a fost încă stabilită -, la Sala Sporturilor va fi organizată o nouă ediție a Cupei Roman Vodă, una internațională de această dată, cu echipe din țări limitrofe și nu doar. Parte dintre invitate au confirmat participarea, toate detaliile urmînd a fi stabilite și cunoscute în cursul acestei săptămîni. Pînă la începerea turneului nu a fost încă perfectat vreun joc de vefrificare însă conducerea tehnică a HCM-ului a luat legătura cu cluburile din Bacău și Piatra Neamț și în scurt timp va fi stabilit viitorul amical.

COMENTARII

WORDPRESS: 0