Prima paginăSport

Handbalistele romașcane au scăpat victoria în ultima secundă

Dimensiune text

Joi seară, HCM Roman a remizat cu HC Zalău, scor 22-22 (9-7), în cadrul unui meci contînd pentru etapa a șaptea a Ligii Naționale.

A fost tristețe mare în tabăra handbalistelor de la HCM Roman, la încheierea meciului cu HC Zalău, din etapa a șaptea a Ligii Naționale, disputat joi seară (1 noiembrie) și terminat cu un rezultat de egalitate, 22-22 (9-7).

HCM Roman, formație pregătită de Corneliu Bădulescu, Dan Moisii și Viorel Lazăr, a controlat trei sferturi din meci, în care a condus în permanență, după care handbalistele din Zalău au egalat și, apoi, au reușit să aibă și avantaj, minim, pe tabela de marcaj.

Determinate, organizate, calme și lucide, Stoleru și colegele sale au început bine meciul și, după 2-0 în minutul 3, scorul arăta 3-1 în minutul 5, golurile echipei gazdă fiind marcate de Garipova (2, din aruncări de la 7 metri) și Horobeț. Au urmat cinci minute în care s-a înscris un singur gol, avîndu-l ca autoare pe Luciana Marin, 4-1. După ce Pintea a redus din handicap, 4-2, a urmat o perioadă foarte bună, de șase-șapte minute, a handbalistelor romașcane, care s-au desprins la cinci goluri, 7-2 și apoi 8-3, în minutul 14. Fără a forța cine știe ce, echipa oaspete, de a cărei pregătire se ocupă antrenorul naționalei, Gheorghe Tadici, și-a văzut meticulos de joc și s-a propiat, încet, încet, pînă la 9-7, scor înregistrat la pauză. Chiar dacă jucătoarele romașcane nu au mai avut același randament în atac, în poartă a strălucit – ca, de altfel, pe întrega durată a partidei – Paula Vișan, cea care a avut mai mult de 12 intervenții oportune și eficiente, în postură de unu la unu cu o jucătoare adversă.

Prima jumătate a părții secunde a meciului a fost una echilibrată, în care HCM Roman s-a menținut în avantaj, de unul sau două goluri: 10-8, 11-10, 13-11, 15-13. În minutul 45, ardelencele au reușit să egaleze pentru prima oară, 15-15, au preluat și conducerea, 16-17, apoi 18-19, în minutul 55, toate golurile romașcane purtînd semnătura Marin. Apărarea echipei oaspete a fost la înălțime, atît la propriu, cît și la figurat, în ultimul sfert de oră. Trei goluri consecutive ale gazdelor, înscrise de Iuganu (2) și Pavăl, au adus scorul la 21-19 în minutul 58 și se anticipa o victorie a HCM Roman. Valeria Beșe nu a fost de acord și a restabilit egalitatea, 21-21, prin acțiuni personale. Cînd mai erau 15 secunde din meci, Garipova a transformat o aruncare de penalitate, 22-21. Dacă meciul ar fi durat 59 de minute și 59 de secunde, s-ar fi consemnat victoria gazdelor. Szucs a prinsă acea rară și norocoasă aruncare, în ultima secundă, cu care a stabilit scorul final, 22-22, declanșînd și tristețea în sînul echipei romașcane. „Haideți! Nu mai plîngem!”, le-a consolat antrenorul Corneliu Bădulescu, cînd trecuseră deja zece minute de la încheierea partidei.

HCM Roman încheie, astfel, prima treime a campionatului, unul care va fi întrerupt pînă în ianuarie 2013. Vom reveni cu clasamentul și cu celelalte rezultate.

În altă ordine de idei, gazdele au fost penalizate cu patru eliminări temporare, iar formația oaspete cu șapte. Au arbitrat Ana Maria Duță (București) și Diana Florescu (Pitești).

HCM Roman: Vișan (evoluție excepțională!), Polocoșer – Garipova (8 goluri, toate din aruncări de la 7 metri), Iuganu (5), Marin (4), Horobeț (2), Stoleru (1), Agrigoroaei (1), Pavăl (1), Gherman, Din.

HC Zalău: Andreea Mureșan, Roman – Pera (8, toate din 7 metri), Pintea (5), Szucs (4), Beșe (3), Varga (1), Trif (1), Bădiță, Czeczi.

Carmen Stoleru (căpitanul HCM Roman): „Am fi meritat să cîștigăm. Nu avem ce face. Mergem mai departe”.

Corneliu Bădulescu: „Am avut și ghinion. Ne-au egalat cu mare noroc. Am dominat trei sferturi din meci și consider că o victorie a noastră ar fi fost conformă cu desfășurarea partidei. Felicit fetele pentru jocul făcut. Pînă la urmă, este bun și un punct. Zalăul are echipă”.

Dan Moisii (director tehnic, HCM Roman): „Handbalul se joacă pe goluri. Cine e mai isteț poate să profite la un moment dat. Păcat că nu am cîștigat, pentru că am jucat bine”.

Gheorghe Tadici: „Va zice lumea că iar a fost blat, ca și în primăvară. Meciul a fost unul de nivel nu prea ridicat, cu greșeli tehnice de ambele părți, dar și cu greșeli de arbitraj”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0