Prima paginăSport

Handbalistele lui Ioan Holban s-au calificat la turneul final național

Dimensiune text

handbal feminin juniori II 0306Echipa feminină de juniori II a Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de antrenorul emerit Ioan Holban, s-a calificat la turneul final al campionatului național, în urma rezultatelor obținute la turneul semifinal, grupa B, desfășurat la Roman în perioada 31 mai – 2 iunie.

 

 

LPS Roman a încheiat pe locul secund, după Școala 181 București, la egalitate de puncte, patru, cu LPS Slatina și CSȘ Galați. Pe ultimul loc s-a clasat LPS Botoșani.

Iată rezultatele înregistrate: Roman – Slatina 32-26, Galați – București 17-27, Slatina Galați – 27-22, Botoșani – Roman 29-38, Galați – Botoșani 37-26, București – Slatina 30-18, Botoșani – Roman 12-34, Roman – Galați 19-21, București – Roman 38-20, Slatina – Botoșani 33-21.

Calificarea echipei romașcane s-a decis, practic, în primul meci, cu LPS Slatina, dar nu este mai puțin adevărat că a contat și jocul rezultatelor, în special meciul dintre Slatina și Galați. Promovarea în ultimul act s-a făcut pe baza golaverajului, Romanul având o poziție superioară contracandidatelor din Slatina și Galați.

Așadar, în primul meci, LPS Roman a câștigat cu 32-26 (19-13) partida cu LPS Slatina, după ce partenerele de joc s-au aflat la egalitate până în minutul 18. De acolo, echipa romașcană, cu Rebeca Roșca în centru și Loredana Vartic pe post de inter, în prim plan, s-a detașat până la 19-12, cea mai mare diferență de scor din prima parte a jocului. La un moment dat, către finalul partidei, s-au înregistrat și scoruri mai mari, precum 28-19, diferența fiind redusă în ultimele cinci munute, până la 32-26.

Pentru LPS Roman, cele mai multe goluri au fost marcate de Vartic, pe tot parcursul turneului. După o altă victorie, scontată, cu LPS Botoșani, formația romașcană n-a mai repetat evoluțiile în jocul cu CSȘ Galați, fiind și la adăpost prin prisma jocului rezultatelor.

Meciul final a fost un fiasco pentru fetele lui Holban, care au cedat total, 20-38 (7-22) cu Școala 181 București, o echipă sudată, cu handbaliste în campionatul junioarelor I și în Divizia A.

Lotul LPS Roman este format din: Ana Suceu, Corina Martin, Diana Amăriuței, Diana Căruntu, Ramona Sandu, Andreea Ungureanu, Bianca Enea, Alina Dima, Loredana Vartic, Ana Maria Cazacu, Raluca Balint, Rebeca Roșca, Mădălina Liță, Anca Oancea, Alexandra Mârț, Anca Marian.

Jucătoarele din lotul lui Ioan Holban au evoluat pe mai multe fronturi în ediția 2012-2013, la Olimpiada Școlară și la turneele semifinale și final ale campionatului național al junioarelor I, spre exemplu. Nu au fost doar rezerve, ci chiar titulare, în unele partide, referirea fiind făcută, în special, la Loredana Vartic și Rebeca Roșca, cu evoluții foarte bune și la grupa superioară de vârstă. „Important este că ne-am calificat, dar nu sunt mulțumit de jocul echipei. Am făcut un meci bun cu Slatina, după care oboseala, pauza mare dintre turneele cinci și șase din grupă și altele și-au spus cuvântul. Fetele au clacat, ceea ce a arătat că sunt labile psihic. Ne-ar fi ajutat să fi avut cantonamente de pregătire. Deocamdată, ne-am îndeplinit obiectivul”, a declarat antrenorul emerit Ioan Holban.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0