Prima paginăSport

Handbalistele junioare III, calificate la turneul semifinal de pe locul I

Dimensiune text

Echipa LPS Roman şi-a depus candidatura pentru organizarea turneului semifinal, grupa a II-a.

Echipa de handbal junioare III a Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de profesorii Vasilica şi Viorel Lazăr, s-a calificat la turneul semifinal al campionatului naţional din postura de ocupantă a locului întâi în grupa B la finalul primei faze a competiţiei. În ultimul turneu din grupă, desfăşurat în Sala Sporturilor din Roman, LPS Roman a realizat patru victorii din tot atâtea posibile. Cea mai importantă dintre ele a fost, 24-18 (12-8), cea cu CS OK Oneşti, ocupanta locului secund. În dreptul LPS Roman au mai fost înregistrate rezultatele: 30-19 (17-7) cu CSȘ Bacău, 10-0 (neprezentare) cu LPS Focşani, 34-8 (19-2) cu LPS Vaslui. Primele două clasate s-au calificat la turneul semifinal.

„Obiectivul propus, acela al accederii în faza următoare, a fost îndeplinit. Până la startul fazei a doua ne-am propus să facem şi câteva jocuri de verificare, printre echipele vizate fiind CSM Ploieşti. Pe de altă parte, încă de luni am trimis şi noi cerere la Federaţie pentru organizarea turneului semifinal. Altfel, vrem să transferăm şi cu şcoala cele două fete din Bacău, care joacă la noi de câtva timp. Sunt examene de dat pe terenul de sport, dar cartea are un rol foarte important şi nu trebuie lăsată deoparte. În plan sportiv, începem să semănăm a echipă”, a afirmat Vasilica Lazăr.

LPS Roman va face parte din grupa a II-a semifinală, alături de: LPS Iaşi (ocupanta locului secund în seria A), CSȘ Galaţi (locul 2 în seria C), CSȘ Călăraşi (locul I în seria D), CSȘ Bucureşti (locul secund în seria E), Corona 2010 Braşov (locul I în seria F). Printre altele, echipa din Braşov a câştigat grupa preliminară cu maximum de puncte. Primele două clasate în fiecare dintre cele patru serii semifinale se vor califica la turneul final.

Lotul LPS Roman este format din: Ștefania Nichita, Bianca Patriche, Lavinia Grudinschi, Georgiana Căutişanu, Mădălina Acoltoae, Alina Văduva, Diana Onişor, Alexandra Ruş, Graţiela Boloca, Cristina Cimpoieşu, Andruţa Luciu, Denisa Suceu, Luiza Lucaci, Roxana Lucaci şi Anca Mârţ.

Turneu şi la junioare IV

Profesorul Vasilica Lazăr se află la Suceava, acolo unde echipa de junioare IV a LPS Roman participă la turneu, faza euro-regiuni, pentru calificarea în faza următoare a campionatului naţional, cea a grupelor semifinale. LPS Roman, care face parte din euro-regiunea 1 (Nord-Est), a pierdut marţi în primul meci, 20-21 cu LPS Suceava, prin gol primit în ultima secundă. Tot marţi avea de jucat cu CSȘ Bacău şi LPS Iaşi. Primele două clasate promovează în etapa superioară.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0