Home

Handbalistele i-au cîntat „La mulți ani!” lui Petrică Sandu

2 august a fost ziua în care Petre Sandu (foto), actualul director al Liceului cu Program Sportiv (LPS) Roman, dar și președinte al Handbal Club Municipal (HCM) Roman, a împlinit 64 de ani.

 

Evenimentul a fost marcat și la sfîrșitul partidei amicale dintre HCM Roman și Știința Bacău, din aceeași zi, cînd componentele lotului romașcan, susținute vocal și de antrenorii Corneliu Bădulescu și Dan Moisii, i-au cîntat tradiționalul „La mulți ani!” celui de care sînt legate multe dintre performanțele sportului romașcan. Totodată, Petrică Sandu a fost felicitat și de trei dintre componentele lotului băcăuan, sportive crescute la LPS Roman. Handbalistele de la HCM, cît și antrenorii acestora, au completat urările și cu cadouri, iar „dom’ director” i-a anunțat că la club este deja pregătită o masă altfel decît de obicei, cu fructe și dulciuri din belșug.

Printre altele, de ziua sa, Petre Sandu a mulțumit pentru felicitări, dar a și precizat, la un moment dat, de ce sportul este în suferință sau nu mai este la fel de audiat și apreciat ca altădată: „Selecția este mai slabă decît pe vremuri. De vină mai este și lipsa de îndrumare către sport, către mișcare, în școli. Sînt condiții create pentru ca un copil să devină obez, ghebos, cu picioarele în «x». Ce aș vrea să fac? Voi încerca să aduc la Roman, la liceu, dacă voi putea, sportive precum Nicoleta Grasu și Bianca Perie, spre exemplu, că ele ne reprezintă acum la Olimpiadă. Să le prezentăm elevilor. Ele sînt modelele de urmat. N-am nimic cu calculatorul, dar statul prea mult în fața calculatorului este dăunător. Ca să nu mai spun de petrecerea timpului liber și în alte părți, decît în mod sănătos. Asta mi-aș dori să înțeleagă tinerii, de la vîrste foarte mici, iar alegerea lor pentru o viață sănătoasă să fie sprijinită de familie și de școală!

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • LA MULTI ANI,domnule director!Un manager de exceptie si un om in adevaratul sens al cuvantului!
    Cu tot respectul,
    prof.E.Diaconescu