Prima paginăEconomie

Guvernul promite realizarea în patru ani a tronsonului de autostradă Tîrgu Neamţ – Iaşi

Guvernul promite realizarea în patru ani a tronsonului de autostradă Tîrgu Neamţ – Iaşi

Dimensiune text

 

 

Vineri, 29 martie, Guvernul a aprobat studiul de fundamentare pentru proiectul strategic de investiţii în parteneriat public-privat „Autostrada Tîrgu Neamţ – Iaşi”, a cărui valoare estimată este de 1,2 miliarde de euro şi presupune realizarea a 68 de kilometri, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

„Aprobăm astăzi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiţii în parteneriat public-privat «Autostrada Tîrgu Neamţ – Iaşi», de asemenea, vital pentru regiunea Moldovei. Valoarea totală a investiției este estimată la 1,2 miliarde euro, iar perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 luni. Proiectul are în vedere realizarea a 68 de kilometri de autostradă, iar efectele economice de atragere a investițiilor în această regiune, dar și sociale, sunt evidente, mai ales că autostrada se racordează la drumul de mare viteză Bucureşti – Suceava, aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor. La începutul lunii aprilie proiectul va fi oferit investitorilor care doresc să-şi asume proiectarea şi construcția acestei autostrăzi. Aşa cum am mai menționat, voi monitoriza cu prioritate ca şi la acest obiectiv toate procedurile să se realizeze cu rapiditate”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern de vineri.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • mihai 2 ani

    Incetati cu astfel de fumigene. S-au facut macar exproprierile? A fost nevoie de ceva mai mult de 4 ani pentru a face, pe vremea lui Ceausescu (si cum se lucra atunci, ca am prins santiere!), calea ferata Pascani-Tg. Neamt.

  • Florin 2 ani

    Vrajeli ! Vor incepe iar cu studiile de prefezabilitate si fezabilitate care, dupa doi ani, nu vor mai fi bune,milioanele pe consultanta vor intra bine merci in buzunarele firmelor de casa ale partidului si tot nu se va rezolva nimic. Vrabia de pe gard…