Prima paginăRoman

Guvernul Ponta a lăsat bugetul Romanului fără 14 miliarde

Dimensiune text

Romanul pierde 1.448.000 de lei noi ca urmare a aplicării Ordonanței de Urgență a Guvernului 15/2012. Sumele vor fi luate din bugetul alocat asistenței sociale, reparațiilor de străzi și realizării unor construcții și sistematizări. Inițial, banii erau prevăzuți pentru funcționarea cantinei sociale, a azilului pentru bătrîni și a centrului de zi pentru copii aflați în situații de risc.

 

Municipiul Roman va pierde 1.448.000 de lei prin punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 15/2012 privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate și al finanțelor publice. Controversatul act normativ emis de guvernul Ponta cere autorităților locale să restituie banii alocați de guvernul Ungureanu prin Hotărîrea de Guvern 255/2012, în cazul în care aceste sume nu au fost utilizate deja. În timp ce unii primari din țară au decis să ceară în instanță anularea actului normativ, administrația locală romașcană – care a reușit să utilizeze mare parte din sumele alocate inițial – va returna bugetului consolidat banii rămași.

Vineri, consilierii locali vor aproba modificarea bugetului local consolidat pe acest an și lista obiectivelor de investiții finanțate din bugetul de dezvoltare. Astfel, cei 1.448.000 de lei reprezentînd sume din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale care trebuie returnați bugetului consolidat vor fi luați din mai multe capitole de buget, precum fondul de rezervă aflat la dispoziția autorității locale (50.000 de lei), asigurări și asistență socială (300.000 de lei), străzi (359.000 de lei), construirea terenului de sport de la {coala 7 și a împrejmuirii necesare (150.000 de lei), locuințe, sistematizarea verticală a zonei locuințelor sociale (100.000 de lei), utilitățile bazinului de înot (128.000 de lei) și lucrările din tronsonul al patrulea al Pietonalului (361.000 de lei).

Inițial, acești bani erau prinși în buget pentru a asigura funcționarea Casei Bunicilor – noul azil de bătrîni – și a Casei Pîinii – noua cantină socială, precum și pentru funcționarea Centrului de zi pentru copii aflați în situații de risc. Aceste modificări de buget sînt realizate pentru a nu afecta dezvoltarea municipiului și funcționarea serviciilor oferite romașcanilor„, a explicat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • culai 9 ani

  Sper, d0mnule Primar, ca dupa hotararea Curtii constitutionale nu va ceti grabi sa rstituiti banii dati de fostul guvern. Exista,in final, si justitie.

 • Platitor de taxe 9 ani

  Multumim USL. Romascanii va multumesc cu totii, in grup si prin toate partile.
  Ca ati inceput sa schimbati tot ce misca in tara asta ca sa va puneti oamenii flamanzi, inteleg, dar sa furi din banii mei, din taxele platite de mine? Deja e prea mult?

  Unde e Vacaru acum sa-i dea peste manuta lui Ponta? Unde e consiliul local majoritar USL sa se opuna proiectului? Unde sund discursurile sforaitoare despre atragerea de fonduri la Roman ale lui Vacaru si Lazar si Pruteanu si Ursarescu si toata gasca lor?

  Ati inceput bine, cu fonduri pierdute de Roman nu cu fonduri atrase.

  Ati vorbit despre cresterea salariilor si deja am pierdut 2 procente la euro de cand sunteti la guvernare dragi USL-isti. Procente pe care le platim cu totii, nu numai bugetarii.

  Romania reintra in recesiune, ne arata toate cifrele. TREZITI-VA repede! Investitii nu pomeni, ca investitiile raman, pomenile se duc pe canal pana la urma! Bune proaste, macar PDL investea banii in ceva ce ramanea, voi in salarii care oricum nu mai au nici o valoare, pentru ca se pierd procentele prin inflatie. Atata minte ati avut sa ingropati o tara care dupa ce a facut sacrificii incepea sa scoata capul, acum voi o bagati inapoi in rahat. RUSINE!

 • un cetatean 9 ani

  Recesiunea incepe dupa guvernarea portocalie ! USL abia a preluat conducerea tarii!!! Daca masurile de austeritate luate de PDL au foat bune, atunci de ce am intrat in recesiune ? Banii eraul retrasi tocmai pentru a da inapoi celor de la care i-ati luat , ca sa nu se mai duca pe costuri umflate prin diverse proiecte care nu erau importante pentru romani .