Prima paginăSocial

Guvernul dă bani persoanelor cu handicap

Dimensiune text

Peste un milion de lei va ajunge în judeţ pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap. Aproximativ 3.000 de nemţeni sunt beneficiari ai acestei hotărâri de Guvern.

Persoanele cu handicap şi asistenţii personali vor primi indemnizaţiile restante, cel mai probabil înainte de sărbători. Guvernul României a aprobat alocarea de bani din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2013, „pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiilor lunare”, după cum se arată îm hotărârea de Guvern publicată joi, 12 decembrie, în Monitorul Oficial. Banii care vor ajunge în Neamţ, 1.023.000 de lei, sunt suficienţi pentru a acoperi toate plăţile din acest domeniu.

„Este o veste foarte bună că vin aceste fonduri, sper ca reprezentanţii primăriilor din judeţ şi consiliile locale să se mobilizeze suficient de repede pentru a aproba rectificările de buget şi a da banii celor care îi aşteaptă. La Consiliul Judeţean a existat încă din luna mai o preocupare pentru rezolvarea problemei cu banii pentru persoanele cu handicap. Am făcut mai multe demersuri la parlamentari şi la Prefectură, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Culiţă Tărâţă, a fost şi dumnealui şi a bătut pe la uşi pentru a primi sumele necesare. Mă bucur că toate iniţiativele au ajuns într-un punct convergent şi rezultatul este în folosul oamenilor”, a afirmat Mihai Hanganu, consilier al preşedintelui CJ Culiţă Tărâţă pe probleme sociale.

Mihai Hanganu a confirmat faptul că în 60 de unităţi administrativ-teritoriale din Neamţ au fost probleme cu plata asistenţilor personali sau a indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap. „Din păcate, unele din probleme au fost cauzate şi de necunoaşterea legislaţiei de către reprezentanţii primăriilor”, a explicat Hanganu.

În judeţul Neamţ există 3.011 persoane cu handicap grav. Aceste persoane primesc lunar o indemnizaţie sau au un asistent personal.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0