Prima paginăActualitate

Gunoiul din Roman rămâne încă la Roman, nu se duce la Girov

Gunoiul din Roman rămâne încă la Roman, nu se duce la Girov

Dimensiune text

 

gunoi 02Depozitul de gunoi de la Girov este deschis, dar staţia de transfer de lângă Cersanit nu este funcţională, aşa că autorităţile locale romaşcane au decis să depoziteze deşeurile tot la Roman, în depozitul temporar construit în 2012 şi care, de la an la an, îşi prelungeşte durata de viaţă, deşi trebuia să funcţioneze doar câteva luni.

Conducerea Primăriei Roman le cere consilierilor locali să prelungească extinderea valabilităţii contractului de concesiune a serviciului public de salubrizare asupra acestui depozit provizoriu, extindere care expiră în august 2016, pentru a nu duce gunoiul la Girov, ceea ce ar presupune un cost suplimentar cu transportul deşeurilor.

„Municipiul Roman a făcut demersuri pentru asigurarea continuităţii depozitării a deşeurilor nepericuloase generate pe raza municipiului, până la darea în exploatare a investiţiilor din proiectul: «Sistem de management integrat al deşeurilor în jud. Neamţ», prin construirea în anul 2012 unui depozit temporar de deşeuri în vecinătatea celui neconform, pe care depozitarea nu a mai fost autorizată din iulie 2012. Depozitul temporar are autorizaţie de mediu până în 2019. Construirea celor două staţii de sortare şi transfer Cordun din cadrul proiectului: «Sistem de management integrat al deşeurilor în jud. Neamţ» este finalizată, dar nu au intrat încă în funcţiune, întrucât nu a fost selectat operatorul de salubritate care va concesiona această activitate. În aceste condiţii, este necesar să se extindă valabilitatea contractului de concesiune a serviciului public de salubrizare asupra depozitului provizoriu, până la intrarea în funcţiune a staţiilor de sortare şi transfer Cordun, dar nu mai mult de un an”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

În acest moment, autorităţile nu au lămurit clar cât ne va costa să ducem deşeurile la Girov. De fapt, înainte de a le duce la Girov, deşeurile trebuie selectate la staţia de transfer şi sortare de lângă Cersanit, iar numai gunoiul menajer va fi transportat la depozitul central. În principiu, dacă romaşcanii vor selecta gunoiul, atunci vom plăti mai puţin la depozitul de la Girov. De plătit oricum vom plăti mult, nu se ştie cât, pentru că actualul depozit temporar de la Roman trebuie eliberat şi toate gunoaiele din ultimii patru ani trebuie duse la staţia de transfer Cordun, iar mai apoi la Girov. Practic, am economisit câţiva ani banii pentru a nu duce gunoiul la Girov, dar în final tot acolo va trebui să ajungă şi acesta.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • select more operators

 • Bejan Constantin 5 ani

  Buna ziua,

  Acestor oameni oare nu le este rusine??De atatia ani promit sa inchida nenorocita aceea de groapa care mirose in tot orasul?Niste nesimtiti.

  • Buna ziua, va rugam sa postati cu un singur nume, altfel comentariile dvs nu va vor fi publicate. In acest moment aveti la acest articol trei comentarii – doar unul aprobat – cu trei nume diferite (Ioana, Anghel Ionut si Bejan Constantin). Va multumim!

 • PRIMARUL ACTUAL IMPREUNA CU MAFIA DIN JURUL SAU CARE VREA SA CASTIGE BANI MURDARI DIN….GUNOAIE ,CICA IL INTERESEAZA PE EL …CA GUNOIUL SA FIE IEFTIN PENTRU ROMASCANI .TARE IL MAI DOARE PE PRIMAR DE COSTUL GUNOIULUI !!!!
  NESIMTIRE PUR ROMANEASCA .NESIMTIREA PRIMARIEI
  EU UNUL VREAU SA MA BAT CU EL,EI PINA IN PINZELE ALBE SI VOI CERE SI DAUNE DE 1MILION DE EURO.CHIAR SUNT HOTARAT