Prima paginăEducatie

Grupe „aerisite” la grădiniță

Dimensiune text

Începînd cu toamna lui 2012, prichindeii nu vor mai sta claie peste grămadă la grădiniță. Întrucît, în această toamnă, două serii de copii vor lua drumul școlii, atît la clasa I, cît și la clasa pregătitoare, grupele de grădiniță vor reveni la efective normale.

 

 

Din semnalele pe care le avem, credem că în ceea ce privește grădinițele vom reintra în normalul pe care îl așteptăm de mult, cu nu mai mult de 20 de elevi la grupă, față de situațiile din anii precedenți, cînd am avut și cîte 30 de preșcolari la grupă„, a spus inspectorul școlar pentru învățămîntul preșcolar Rodica Vădeanu.

Înscrierile la grădiniță se primesc pe toată perioada lunii aprilie, prioritate avînd copiii care urmează grupa mare.
Măsura a fost dictată de Ministerul Educației, ai cărui reprezentanți consideră că este benefic pentru copii ca, înainte de a intra în programul învățămîntului obligatoriu, să fi frecventat măcar un an de grădiniță.
„În luna martie, toți copiii care frecventează deja grădinița au fost reînscriși, ținînd cont de faptul că majoritatea preferă continuitatea. Înscrierile noi sînt rezervate copiilor care se mută de la o grădiniță la alta sau care vin pentru prima dată la grădiniță„, a spus inspectorul școlar Rodica Vădeanu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0