Prima paginăActualitate

Grup infracţional specializat în contrabandă, destructurat

Grup infracţional specializat în contrabandă, destructurat

Dimensiune text

 

 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Neamț au destructurat o grupare specializată în contrabandă calificată cu țigări și alcool. Cinci persoane din județul Neamț au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind introduse în arestul IPJ Neamţ.

Polițiștii au destructurat, în urma a 36 de percheziţii desfășurate joi, 2 iulie, o grupare specializată în contrabandă calificată cu țigări și alcool. Perchezițiile s-au desfășurat în localităţile Piatra Neamţ, Săvineşti şi Dumbrava Roşie, într-un dosar penal de contrabandă cu produse supuse accizării.

În urma acțiunii au fost ridicate, în vederea confiscării, 149.100 de ţigarete, 120 de litri de alcool, 25 de telefoane mobile, 19.420 de lei, 350 lire sterline şi 250 de euro. 24 de persoane au fost conduse la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț, pentru a fi audiate.

„Faţă  de trei femei de 27, 29 şi 31 de ani şi faţă de doi bărbaţi de 47, respectiv 57 de ani, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Persoanele în cauză au fost introduse în arestul IPJ Neamţ, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea şi aderarea la un grup infracţional organizat şi contrabandă calificată cu produse supuse accizării. Vineri, faţă de cele cinci persoane, procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ a dispus măsura controlului judiciar”, se arată în comunicatul de presă remis redacției noastre.

Citește și:   269 de locuri de muncă pentru romașcani. Ce agenți economici fac angajări în zona Roman

În acțiune au fost angrenați și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Bacău şi Iaşi, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț şi al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău. S-a beneficiat și de sprijinul câinelui poliţist Odek, din cadrul IPJ Neamţ.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0