Prima paginăEconomie

Greșeli de peste 94.000 lei

Dimensiune text

Primăria Horia a plătit unui proiectant cu 94.000 lei mai mult decît ar fi trebuit. Curtea de Conturi a găsit mai multe plăți efectuate de către administrația locală Horia fără bază legală, în 2010.

 

 

În anul 2010, Primăria comunei Horia a angajat o firmă care a făcut proiectul tehnic pentru o lucrare de modernizare a drumurilor din comună. În proiectul tehnic au fost trecute calcule eronate, care au scos din bugetul Primăriei Horia cu 94.143,70 lei mai mult decît ar fi trebuit. Tot în anul 2010 s-au făcut lucrări și la dispensarul medical din comună. Firma care a lucrat la amenajarea dispensarului a trecut pe factură mai multă gresie decît a fost folosită în realitate. Astfel, costul gresiei „a fost umflat” cu 3.182,76 lei.

Sumele au trebuit să fie recuperate de angajații Primăriei Horia după ce, în perioada 6 ianuarie – 6 februarie 2011, experții Curții de Conturi au efectuat un audit financiar pentru anul 2010.

La proiectul tehnic de modernizare a drumurilor a greșit proiectantul. Noi am făcut, inițial, plățile conform documentelor de plată prezentate, dar, în urma controlului efectuat de cei de la Curtea de Conturi, am recuperat banii. În cea de-a doua situație, reprezentatul Curții de Conturi a mers pe teren și a făcut măsurători din care a reieșit că prima măsurătoare, trecută în documentele referitoare la investiție, a fost eronată. Banii respectivi au fost recuperați chiar în timpul contolului„, a afirmat Coca Levărdă, contabilul Primăriei Horia.

Alți 299,75 lei au fost puși la loc în bugetul administrației publice locale după ce Curtea de Conturi a constatat că s-a folosit prea mult carburant cu autoturismul deținut de Primărie. „Conform legii, cota de motorină pe care noi avem voie să o folosim într-o lună este de 75 de litri. Nu ne ajunge și, de aceea, au fost aceste costuri suplimentare sesizate de Curtea de Conturi. Și acești bani au fost recuperați„, a precizat contabila Primăriei Horia.

Curtea de Conturi a României a făcut publice rapoartele controalelor efectuate în perioada februarie – aprilie 2011, referitoare la activitatea unităților administrativ-teritoriale în anul 2010. Din totalul administrațiilor locale din județul Neamț, anul trecut au fost verificate 32 de entități. Astfel, experții Curții de Conturi au verificat activitatea Consiliului Județean Neamț, a Primăriei Roman, a Primăriei Piatra Neamț, a Primăriei Roznov, a altor 26 de primării rurale și a două societăți comerciale de interes local.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0