Prima paginăActualitateRoman

Grătarul din Uruguay a fost adus la Festivalul Toamnei

Dimensiune text

Demonstrația gastronomică a fost făcută de concurentul la MasterChef Cristian Păpușoiu.

Cristian Păpuşoiu, fost concurent la Masterchef, a făcut pentru romaşcani o demonstraţie de grătar originar din Uruguay, la Festivalul Toamnei în Roman. Atenţia tuturor persoanelor prezente la Festivalul Toamnei a fost atrasă de grătarul „de pe gard”, după cum a apreciat publicul romaşcan. Grătarul a fost realizat de Cristian Păpuşoiu. „Lucrul fascinant la acest mod de a găti carnea este, în primul rând, aspectul, care transformă un grătar într-o expoziţie de culori, forme şi mirosuri. Practic, stârneşte pofta de mâncare instant şi este un magnet pentru toţi gurmanzii”, ne spune bucătarul.

După cum apreciază Cristian, acest grătar este ideal pentru slow-cooking, în traducere permite gătirea într-un ritm lent, lucru care transformă acest grătar într-un adevărat spectacol. Un avantaj, după cum spune însuşi bucătarul, este că se poate găti foarte mult deodată, pe o suprafaţă de aproximativ doi metri pătraţi în acelaşi timp, şi este ideal pentru nunţi sau alte petreceri cu mulţi invitaţi.papusoiu 3

În prima zi a Festivalului Toamnei, bucătarul Cristian Păpuşoiu a pus pe acest grătar trei miei, adică aproximativ 60 de kilograme de carne. Grătarul special, de provenienţă sud americană, permite o înclinare asupra focului de 45 de grade, aşa încât carnea să se coacă după preferinţe. Bucătarul a oferit şi sfaturi pentru gătit. „Se ştie că grăsimea care curge de pe grătar nu trebuie să cadă direct pe jar, deoarece va lua foc, iar fumul care atinge carnea este toxic. În mod normal, carnea trebuie să ia temperatura din lateral. În cazul acestui grătar, carnea nu este afectată în mod negativ de flacără”, spune bucătarul Cristian Păpuşoiu.

Cristian Păpuşoiu a venit pentru prima dată la Roman, dar a fost plăcut surprins de atmosfera festivalului şi de gazde, apreciindu-i pe romaşcani ca fiind foarte plăcuţi şi primitori.

papusoiu 4Cristian Păpuşoiu are 30 de ani şi găteşte din timpul facultăţii, fiind absolvent de Metrologie şi sisteme de măsură. A lucrat ca ghid turistic în deltă şi e pasionat de pescuit. În deltă a şi început pasiunea lui pentru gătit. La fel de mult îi plac şi motoarele: în curte are o vulcanizare şi se ocupă de afacerea familiei. E căsătorit de doi ani şi are o fetiţă. Cristian poartă tot timpul pe cap un batic ce-i poartă noroc, primit de la bunica sa, în vârstă de 98 de ani, care, de altfel, l-a şi însotit la preselecţiile pentru emisiunea Master Chef.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0