Prima paginăSport

Grand Prix de aruncări lungi în Bacău

Dimensiune text

An de an, aruncătorii din Roman, de la Liceul cu Program Sportiv şi Clubul Atletic, se numără printre protagoniştii concursurilor de profil din ţară. Aşa va fi şi la această a 14-a ediţie a Grand Prix-ului de aruncări lungi care va avea loc în Bacău, la fel ca şi anul precedent, dar ceva mai devreme, în 27 aprilie. Primele 12 ediţii s-au disputat în Oneşti.

În ediţia trecută, Bianca Perie s-a impus în proba de aruncare a ciocanului, cu o cea mai bună aruncare de 65,19 metri, din ultima încercare. Romaşcana, legitimată la SCM Bacău şi elevă a antrenorului emerit Lucică Cucoş, a avut şi două încercări, ratate, care ar fi ajuns undeva pe la 67 sau 68 de metri, conform aprecierii antrenorului. Roxana Perie, Beatrice Lucaci şi Carla Francesca Sescu, de la LPS Roman, ultimele două eleve ale antrenorului emerit Emilian Floroiu, vor fi şi ele printre candidatele la un loc pe podium.

În întrecerile masculine se aşteaptă evoluţii bune şi foarte bune de la Florin Asmarandei, Adrian Neculau, de la Clubul Atletic, Ionuţ Cozma (LPS-CA), Ștefan Casian (LPS), Marius Musteaţă, Teofil Stan, Denis Bujor etc.

Anul trecut, concursul organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău a fost dotat cu premii totale de 14.000 de lei, sumă împărţită de primii trei clasaţi în fiecare probă, la seniori.

Întrecerile vor începe la ora 9.30, cu proba masculină de aruncare a ciocanului rezervată categoriilor juniori şi copii. Proba vedetă, cea feminină, seniori, de aruncare a ciocanului, va fi ultima din concurs, cu începere de la ora 19.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0