Prima paginăCultural

„Grădiniţa de Arhitectură” își deschide porțile sâmbătă la Roman

„Grădiniţa de Arhitectură” își deschide porțile sâmbătă la Roman

Dimensiune text

 

Sâmbătă, 10 iunie, la Roman își deschide porțile „Grădinița de Arhitectură”. „Grădiniţa de Arhitectură” este un proiect derulat de arhitectul Iulian Negru, în cadrul Galeriei „Wall of Art”. Deschiderea cursurilor de vară în cadrul proiectului va avea loc sâmbătă, la ora 11, la Galeria „Wall of Art”, situată în Pietonal Ştefan cel Mare, bloc 3 (sub Asirom).

În deschidere, va avea loc o prezentare interactivă a scopului şi modului de desfăşurare a Şcolii de Vară, în care se vor putea deprinde noţiuni teoretice şi practice, pentru o mai bună înţelegere a arhitecturii şi a mediului construit. Tot atunci se vor putea face și înscrieri pentru copii cu vârsta cuprinsă între șapte și 17 ani – cei cărora le este destinat proiectul – care vor fi însoțiți de părinți.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Primăria municipiului Roman. Informaţii suplimentare găsiţi pagina de Facebook destinată acestui proiect, la acest link.

Proiectul Galeria „Wall of Art” a fost premiat în acest an în cadrul Galei Excelenței Romașcane. Galeria, deschisă în luna februarie a acestui an, este un vis devenit realitate al arhitectului Iulian Negru, el însuşi artist plastic cu expoziţii personale şi peste 21 de expoziţii colective. Scopul declarat încă de la inaugurarea Galeriei este acela de a-i ajuta pe tinerii să descifreze tainele artei, ale proiectării şi arhitecturii. De altfel, Galeria „Wall of Art” se vrea a fi o galerie – atelier, lucru care va face diferența faţă de celelalte spații expoziționale. Aici se vor desfăşura cursuri pentru cei interesaţi să învețe să picteze, să deseneze, să învețe să facă o machetă. În Galerie au fost vernisate deja două expoziţii: „De la lumină la culoare – pictură, grafică şi fotografie”; „Mai aproape de Dumnezeu – icoană bizantină”.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0