Gospodărie în flăcări la Români, din cauza coșului de fum

HomeActualitate

Gospodărie în flăcări la Români, din cauza coșului de fum

 

 

Duminică, 13 mai, la ora 00:05, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în comuna Români, în satul Siliştea.

La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un autocamion de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, fiind sprijiniți și de patru voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență Buhuşi și Români.

„Ca urmare a producerii incendiului, au ars circa 130 de metri pătrați din acoperișul realizat din lemn cu învelitoare din tablă, mansarda necompartimentată, confecţionată din lemn şi materiale termoizolante, cu o suprafaţă de circa 150 de metri pătraţi, acoperişul camerei centralei termice, cu o suprafaţă de opt metri pătraţi, şi circa 100 de kilograme de articole de îmbrăcăminte depozitate în mansardă. Soţia proprietarului a suferit un atac de panică, fiind asistată medical de echipajul de paramedici SMURD, refuzând transportul la spital. Intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului a durat aproximativ trei ore. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic de la un coş de evacuare a fumului neprotejat termic”, informează ISU Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0