Prima paginăSocial

Glume proaste la 112

Dimensiune text

Un echipaj SMURD a fost pus pe drumuri inutil, din cauza unei glume proaste. Glumeții pun în pericol viețile oamenilor.

 

 

Unii nemțeni fac din apelarea la 112 o joacă puerilă și lipsită de orice logică, în timp ce există persoane care au cu adevărat nevoie de ajutor. Joi, 19 aprilie, la ora 00.04, echipajul SMURD Poiana Teiului a fost solicitat pentru acordarea primului ajutor calificat unei femei din localitatea Chirițeni, comuna Hangu. Ajunși imediat la fața locului, paramedicii au constatat că nu există nici o persoană care să necesite acordarea primului ajutor. Echipajul a încercat să contacteze apelanta, dar aceasta și-a închis telefonul de pe care a făcut apelul.

„Atragem atenția că, în conformitate cu articolul 32 din Ordonanța de Urgență nr. 34 din 19 martie 2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei”, a afirmat căpitan Iulian Jugan, putătorul de cuvînt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Acesta nu este primul apel fals dat, anul acesta, la 112, de o persoană din Neamț. La sfîrșitul lunii ianurie, un bărbat din Crăcăoani a sunat la 112 și a solicitat intervenția unei ambulanțe pentru o gravidă. După un drum anevoios, prin ger, viscol și nămeți, echipajul medical a ajuns la poarta unei bătrîne de 80 de ani. Pe 5 martie, un bărbat băut a sunat la 112 și a anunțat că la Tribunalul Neamț a fost amplasată o bombă, iar o săptămînă mai tîrziu, două apeluri la 112 anunțau incendii imaginare la Dumbrava Roșie și la Petricani.

Unii dintre cei care au alarmat autoritățile inutil au fost identificați și sancționați contravențional. Dar cea mai grea pedeapsă pentru acești glumeți ar fi lipsa de intervenție în situații reale de urgență în care ei să fie protagoniștii.

Partajează articolul
Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0