Prima paginăSport

Generație valoroasă de handbaliste romașcane

Dimensiune text

Echipa de junioare II a LPS Roman a încheiat prima jumătate a campionatului pe locul secund.

 

 

După trei turnee dintre cele șase ale campionatului național de handbal, junioare II, echipa Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de profesorul Ioan Holban, ocupă locul secund în grupa B, la două puncte de HC Buhuși, prima clasată, pe care a spulberat-o, 34-16, în ultimul meci din acest an, disputat în turneul de la Roman. A fost meciul așteptat cel mai mult de handbalistele romașcane, învinse la limită, la turneul precedent, de către jucătoarele din Buhuși. Ambiția și dorința de revanșă, de a pune lucrurile la punct, au fost cele care le-au motivat cel mai mult pe elevele lui Holban, cel care, după meci, spunea: „S-a demonstrat care este valoarea lor. Am jucat aproape de ceea ce ar trebui să facem tot timpul„.

 

Rebeca Roșca, lideră a unei generații de valoare a handbalului romașcan

 

Rebeca Roșca și Loredana VarticSufletul echipei romașcane, motorul și căpitanul acesteia, Rebeca Roșca este cea care-și obligă, prin joc, colegele să evolueze la capacitate maximă, să țină pasul cu ea. Pe lângă viteză, Roșca are precizie în pase, joc bun la intercepție, dribling și, nu în ultimul rând, orientare în teren, lucru esențial pentru o coordonatoare de joc. Își simte coechipierele și le pune în valoare, punând în dificultate adversarele. În plus, se ține de cuvânt. A afirmat că echipa sa va câștiga toate meciurile de la turneul romașcan și așa a fost, chiar cu victorii la scor în fața echipelor de pe primul și al treilea loc. Susținută în declarații, dar și pe teren, de colega sa Loredana Vartic – componentă a lotului național de junioare, este circumspectă în privința locului pe care LPS Roman îl va ocupa în acest campionat, dar mizează pe calificarea la turneul final: „Avem șanse la medalie, principalele contracandidate fiind echipele din Brăila, București și Râmnicu Vâlcea. Deocamdată, trebuie să ne pregătim foarte serios, să ne calificăm la turneul semifinal și, apoi, la cel final. Sunt și alte echipe bune în țară, cu aceleași pretenții„.

Rezultatele înregistrate în turneul de la Roman, unul în care a ieșit în evidență, prin acuratețe, și cuplul de arbitri Marius Murariu și Claudiu Tabacariu: Buhuși – Tîrgu Neamț 29-22, Piatra Neamț – Roman 16-27, Bacău – Buzău 35-17, Buhuși – Piatra Neamț 21-19, Roman – Bacău 31-22, Tîrgu Neamț – Buzău 26-20, Bacău – Buhuși 16-18, Piatra Neamț – Tîrgu Neamț 17-24, Buzău – Roman 17-28, Piatra Neamț – Bacău 19-37, Buhuși – Buzău 26-21, Tîrgu Neamț – Roman 11-21, Buzău – Piatra Neamț 22-26, Bacău – Tîrgu Neamț 33-28, Roman – Buhuși 34-16.

Clasament: 1. Buhuși: 27 puncte, 2. Roman: 25 p, 3. Bacău: 20 p, 4. Piatra Neamț: 10 p, 5. Buzău: -3 p, 6. Tîrgu Neamț: -10 p (ultimele două echipe au fost penalizate pentru neîndeplinirea cerințelor tehnice).

Următorul turneu, al patrulea, va avea loc la începutul lunii februarie, la Piatra Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0