HomeRoman

„Galeria voievozilor români” vine la „Roman-Vodă”

Cu ocazia aniversării a 140 de ani de la înființare, în holul corpului A de la Colegiul Național „Roman-Vodă” va fi deschisă o expoziție deosebită, cu portrete ale domnitorilor români, realizată de profesorul Radu Moțoc, fost elev al liceului, astăzi profesor la Galați.

 

Expoziția este dedicată aniversării a 140 de ani de la înființarea Colegiului Național „Roman-Vodă”, prilej cu care colegiul romașcan va fi gazda unor evenimente de amploare.
Domnul profesor Moțoc este unul dintre foștii absolvenți care nu au uitat școala din care au plecat și care țin mereu legătura cu noi. Alături de dumnealui, au răspuns invitației noastre și alți foști elevi ai școlii, chiar dacă viața i-a purtat, apoi, departe de orașul nostru. Mulți dintre ei vor fi prezenți la manifestările pe care le organizăm la sfîrșitul lunii septembrie. Invitații care nu au reușit să ajungă ne-au trimis gîndurile și amintirile despre școala lor și orașul natal„, a spus profesoara Mihaela Tanovici, directorul Colegiului Național „Roman-Vodă”.

Alături de tablourile profesorului și publicistului Radu Moțoc vor sta și tablouri ale profesoarei Georgeta Stoian, aflată la prima sa expoziție. Evenimentele dedicate celei de-a 140 aniversări a colegiului vor avea loc în perioada 28 – 30 septembrie, fiind așteptați să participe reprezentanți ai autorităților locale și județene, foști și actuali profesori și elevi.
Activitățile vor fi deschise vineri, 28 septembrie, cu o sesiune de referate și comunicări științifice ale elevilor și profesorilor, urmată de lansarea mai multor volume, ale căror autori au trecut prin „Roman-Vodă”, de o parte sau alta a catedrei. Astfel, vor fi aduse în fața publicului cărți de specialitate semnate de conferențiar doctor arhitect Gheorghe Ionașcu, două volume de versuri semnate de Florin Bratu, director al unei firme de import – export din București, ultima apariție editorială a profesoarei Violeta Lăcătușu și un volum de memorialistică al profesorului Gheorghe A. M. Ciobanu.
Ziua de sîmbătă, 29 septembrie, este dedicată revederii tuturor celor care se simt legați de „Roman-Vodă”, întîlnirea urmînd să se încheie cu un moment artistic susținut de actualii elevi ai colegiului.

Comentarii

WORDPRESS: 0