[VIDEO] Gala Excelenței Romașcane 2019 – premiu de excelență pentru moașa Lenuța Avădănei

[VIDEO] Gala Excelenței Romașcane 2019 – premiu de excelență pentru moașa Lenuța Avădănei

Dimensiune text

 

 

Cu prilejul Zilelor Municipiului Roman, în cadrul Galei Excelenței Romașcane desfășurate luni, 20 mai, una dintre distincțiile de excelență a fost acordată moașei Lenuța Avădănei.

Doamna Lenuța Avădănei s-a născut în ziua de Întâmpinarea Domnului, pe 2 februarie 1947 în com. Voinești, jud. Iași. A urmat Școala primară în comuna natală, după care, între anii 1965-1967 a urmat studiile la Școala Sanitară din Iași, profilul Obstetrică-Ginecologie. La terminarea Școlii Sanitare s-a reîntors în comuna natală, unde a lucrat la Casa de nașteri.

În anul 1969 s-a căsătorit cu domnul Mihai Avădănei. În august 1970, s-a mutat la Iași, unde a lucrat la Leagănul de copii. După opt ani, a plecat la Câmpulung Muscel, urmându-și soțul, care lucra în industrie chimică.

În anul 1983 a venit la Roman și s-a angajat la Spitalul municipal, unde a lucrat timp de 20 de ani la Secția Obstetrică-Ginecologie. Meseria de moașă nu este o meserie ușoară, în responsabilitatea moașei stă viața mamei și a nou-născutului. A avut privilegiul să asiste venirea pe lume a sute de bebeluși.

A lucrat alături de medicii Secţiei Obstetrică-Ginecologie: Ioan Macovei, Dorel Romanescu, Vasile Mereuță, Virgil Trofin, Mariana Farcaș, Elena Trică, Laura Arvătescu, Elena Hanganu, Gabriela Zoican. În anul 2004 s-a pensionat și s-a dedicat familiei. În timpul liber îngrijește grădina de legume și lucrează goblen. Are trei copiii, un băiat – Mihai și două fete – Liliana și Irina și are și doi nepoți.

 

 

Intervenția doamnei Lenuța Avădănei în cadrul galei poate fi urmărită după minutul 1:50:30:

 

 

Video: MV Production și Primăria Municipiului Roman

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0