Home

Gabriela Gorgos, medaliată la „internaționalele” de lupte

Alte două sportive din Roman au reprezentat România la acest concurs. 

La prima sa participare la o asemenea competiţie precum Campionatele Internaţionale de Lupte ale României, Gabriela Gorgos, de la Clubul Atletic Roman, a luat medalie de bronz. Este vorba despre concursul rezervat categoriilor cadeţi şi juniori, care a avut loc în Sala „Lia Manoliu” din Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute, şi la care au participat, la feminin şi la masculin, sportivi din 24 de ţări de pe două continente, Europa şi America.

Gabriela, luptătoare pregătită de antrenorul emerit Dumitru Artene, a fost cât pe ce să ajungă şi în finala categoriei 38 kilograme. Este foarte bună şi medalia de bronz, mai ales că Gorgos este la prima sa experienţă în concursurile internaţionale. La categoria sa, sportiva romaşcană a avut ca adversare şi sportive din Turcia sau Bulgaria, pe lângă alte trei din România.

„Gabriela a început concursul cu două victorii şi, apoi, a pierdut la o altă sportivă din România, un rezultat neaşteptat. Cred că, mai mult, emoţiile au învins-o. S-a văzut şi la ea, şi la celelalte două fete de la Roman, că lipsesc competiţiile. Din acest punct de vedere, este bine că a luat contact cu ceea ce înseamnă un concurs internaţional. A văzut ce înseamnă să concurezi cu sportivi străini şi, astfel, poate începe să capete experienţă. Este normal să ai trac. Experienţa lipseşte. Fetele noastre au concurat la grupa 15-17 ani, majoritatea celorlalte fiind la limita superioară de vârstă, în vreme ce ale noastre au 15 ani”, spus Dumitru Artene.

De la Clubul Atletic Roman au mai participat la naţionale Ramona Caia, la categoria 43 kilograme, respectiv Veronica Dorcu, la 49 kilograme. Ambele au pierdut în primul tur şi, apoi, n-au mai avut cum să lupte în recalificări. „Pe Veronica a învins-o şi neatenţia, una inerentă când ai emoţii. A condus cu 8-0 şi a pierdut meciul prin tuş. Altfel, de acum urmează o pauză competiţională până în iunie, când se vor desfăşura întrecerile campionatului naţional pe nisip”, a precizat Dumitru Artene.

Comentarii

WORDPRESS: 0