HomeNeamt

Furtunile au provocat pagube E.ON de 650.000 de lei

Furtunile de la sfîrșitul săptămînii trecute și din această săptămînă au creat serioase probleme în județ. Furtunile au smuls din rădăcini zeci de copaci și numeroase posturi și linii de înaltă tensiune au fost avariate. Valoarea totală a reparațiilor de urgență a depășit 600.000 de lei.

 

E.ON Moldova Distribuție s-a confruntat în ultima săptămînă cu o perioadă deosebit de dificilă, cauzată de fenomenele meteorologice extreme. Rafalele puternice de vînt și precipitațiile abundente au provocat multiple avarii în sistemul de distribuție a energiei electrice din Moldova. Incidentele constatate au fost, în general, caracterizate prin: conductoare și stîlpi rupți, izolatori, posturi de transformare și alte echipamente din sistemul de distribuție distruse. Vîntul puternic, vegetația și diverse materiale aduse în rețea au afectat peste 50 de linii de medie tensiune din județele Moldovei, ce alimentează aproximativ 1.000 de posturi de transformare. Cele mai numeroase avarii produse în sistemul de distribuție a energiei electrice au fost înregistrate în județele Bacău, Neamț și Iași. Pentru reluarea alimentării cu energie electrică au fost realizate lucrări de reparații de maximă urgență, în valoare de aproximativ 650.000 de lei. Unele dintre aceste lucrări au caracter provizoriu și urmează să fie realizate în formă definitivă în perioada următoare, astfel încît să se asigure continuitatea alimentării cu energie electrică a consumatorilor„, se arată într-un comunicat de presă al E.ON.

De asemenea, E.ON Moldova Distribuție va analiza situațiile generate de condițiile meteo extreme din ultima perioadă și va adapta programul de investiții pentru asigurarea funcționării optime a sistemului de distribuție a energiei electrice.

Comentarii

WORDPRESS: 0