Prima paginăActualitate

Furtuna de joi a distrus 8 autoturisme. Sute de copaci au fost parțial sau total doborâți de vânt

Furtuna de joi a distrus 8 autoturisme. Sute de copaci au fost parțial sau total doborâți de vânt

Dimensiune text

Furtuna de joi seară a produs avarii importante în municipiul Roman. Cele mai mari probleme au fost legate de copacii care au căzut pe carosabil sau pe autoturisme. În Parcul municipal Roman, zeci de copaci au fost distruși de rafalele de vânt. Autoritățile locale spun că opt autoturisme au fost avariate de crengile sau arborii căzuți.

”Conform estimărilor făcute de echipele Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, care s-au aflat în teren permanent pe parcursul serii şi nopţii, opt maşini au fost avariate de copacii prăbuşiţi parţial sau total din cauza vântului. Probleme deosebite s-au înregistrat în zona bulevardului Republicii – Tineretului, Cuza Vodă şi în Parcul municipal. Nu mai puţin de 200 de copaci au fost afectaţi parţial sau total. Echipele Serviciului Voluntar se vor afla şi astăzi în teren, după ce ieri au rezolvat intervenţiile urgente, pentru a îndepărta materialul lemnos şi pentru a curăţa copacii afectaţi de crengile care s-ar putea rupe în cazul unor fenomene meteo similare.
Proprietarii autoturismelor avariate, parcate pe domeniul public şi regulamentar, vor fi invitaţi la sediul Primăriei municipiului Roman pentru a evalua pagubele şi, în funcţie de decizia experţilor, vor fi despăgubiţi”, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Cetățenii care constată că mai sunt probleme în teren și care necesită intervenția echipelor Primăriei Roman pentru înlăturarea crengilor de copaci pot suna la numărul gratuit al dispeceratului de intervenții, apelabil din orice rețea, 0233.984.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0