Fundația „Episcop Melchisedec” Roman, în sprijinul bolnavilor

Fundația „Episcop Melchisedec” Roman, în sprijinul bolnavilor

Dimensiune text

 

Pe 10 februarie, cu prilejul Zilei Mondiale a Bolnavului, sărbătorită an de an pe 11 februarie, Fundaţia „Episcop Melchisedec” a organizat două acțiuni social-filantropice la Complexul de servicii „Romanița” și Spitalul Municipal din Roman, informează un comunicat al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

„Ca urmare a implementării programului social-eparhial, intitulat «Bolnav am fost și m-ați cercetat», care are ca scop asigurarea unui suport moral și alinarea suferințelor persoanelor bolnave de pe cuprinsul Eparhiei, prin oferirea de asistență spirituală și materială în vederea depășirii situației dificile pe care o traversează beneficiarii și membrii familiilor acestora, personalul Fundației «Episcop Melchisedec», filiala Roman a poposit în mijlocul copiilor de la Centrul «Romanița» și la Spitalul Municipal din Roman, la secțiile de Chirurgie infantilă și Oncologie”, a afirmat preot arhimandrit Andrei Ioniță, coordonatorul preoților implicați în această acțiune.

În cadrul Complexului Romanița, zilnic primesc sprijin mame cu copii nou-născuți, cu risc de abandon, mame fără locuință, victime ale violenței și abuzurilor în familie, copii cu dizabilități, victime ale violenței și neglijării.

ziua mondiala a bolnavului fundatia episcop melchisedec romanita

 

„Conştienţi că nici nu putem face să dispară lipsurile materiale și nici nu putem împlini întru totul nevoile emoţionale ale copiilor îngrijiți în acest centru, astăzi ne-am alăturat şi noi personalului care veghează clipă de clipă asupra lor. Am încercat, astfel, să aducem bucurie, fructe şi o îmbrăţişare, care s-au adăugat binecuvântării din partea preoților ce ne-au însoțit. Efortul nostru a fost susţinut şi încurajat de părinţi ai copiilor din cadrul  Grădiniţei «Episcop Melchisedec»”, a afirmat Cristina Chelaru, coordonator al Centrului de Zi din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec”.

Cu același prilej s-a desfășurat o acțiune similară la Spitalul Municipal Roman, la secţiile Chirurgie Infantilă şi Oncologie. Bolnavi și cadre medicale s-au bucurat de binecuvântarea și ajutorul oferit, simțindu-se încurajați și întăriți la gândul că cineva îi poartă în rugăciune și încearcă să îi sprijine, pe cât se poate. „Bucuria noastră de a dărui astăzi câte ceva bolnavilor de aici s-a născut din efortul părinţilor de la clasele mici ale Colegiului Național «Roman-Vodă», care au strâns şi dăruit, prin intermediul Fundației «Episcop Melchisedec», o picătură din strădania lor pentru a readuce zâmbetul pe chipurile încrâncenate de durere. Mulţumim tuturor celor care au făcut posibil acest demers, din suflet pentru suflet!”, a adăugat Cristina Chelaru.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0