Prima paginăSocial

Fundaţia „Episcop Melchisedec” extinde oferta educațională cu Școala Primară „Mușatinii”

Fundaţia „Episcop Melchisedec” extinde oferta educațională cu Școala Primară „Mușatinii”

Dimensiune text

 

 

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a anunțat marți, 9 aprilie, că Fundaţia „Episcop Melchisedec” își extinde oferta educațională, cu o clasă de ciclul primar – clasa pregătitoare. Astfel, oferta educațională curentă a Fundației, care cuprinde grădinița acreditată, cu 80 de locuri pentru preșcolari, în patru grupe – două grupe mici, o grupă mijlocie și o grupă mare – va fi extinsă cu o clasă pregătitoare de 20 de locuri, noua unitate de învățământ urmând a purta numele Școala Primară „Mușatinii”, ce va funcționa în același complex al fundației, lângă Catedrala Arhiepiscopală, pe strada Alexandru cel Bun, nr. 4.

Conform reprezentanților Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Şcoala Primară „Muşatinii” va avea pregătite pentru micii şcolari condiţii optime: o sală de clasă cu spaţiu generos (conform cu normativele impuse prin legislaţia în vigoare) – dotată cu mobilier specific, materiale didactice adecvate care susţin explorarea şi învăţarea într-un mediu sigur şi atractiv, echipamente TIC noi ce asigură condiţii la standarde europene pentru desfăşurarea activităţilor educativ-formative –, o sală dotată pentru servirea mesei, un spațiu interior pentru joacă, activităţi recreative și odihnă, un teren exterior pentru educaţie fizică şi activităţi outdoor, un spațiu cu dulăpioare pentru depozitarea obiectelor personale ale elevilor, un cabinet medical și un cabinet de consiliere psihologică – logopedie.

Programul şcolar va respecta curriculumul învăţământului național al ciclului elementar – clasa pregătitoare, clasele I-IV și va fi completat de ore și teme de studiu efectuate în școală. Programul zilnic ce va fi oferit elevilor: 08.00 –12.00 activităţi instructiv-educative; 12.00 – 13.30 servirea mesei, activităţi recreative, odihnă; 13.30 – 17.00 activităţi opţionale şi After school.

„Elevii clasei pregătitoare vor beneficia de competenţele didactice şi metodice a două doamne învăţătoare. Cadrele didactice ale noii unităţii de învăţământ au o relevantă experienţă de predare în învăţământul primar, gradul didactic I, cursuri de formare în metodica noilor educaţii, competenţe pedagogice şi reputaţie profesională recunoscută la nivelul comunităţii. Programul activităţilor formative şi instructiv-educative va fi centrat pe învăţarea activă, cu accent pe achiziţia de competenţe prin abordări inovatoare, pe asimilarea şi utilizarea cunoştinţelor, pe dezvoltarea socială şi emoţională cât şi pe cultivarea dorinței elevilor de a învăța constant. Părinții și copiii pot alege împreună dintre cele mai diverse activități opționale: studierea limbilor străine, engleză şi/sau franceză, dans artistic, activități de grup sau individuale care să dezvolte copiilor abilităţi de viaţă esenţiale precum gândirea critică și cea creativă, auto-conștientizarea și empatia, gestionarea stresului și a emoțiilor”, mai precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Mai multe informații privind oferta noii școli şi înscrierea la Şcoala Primară „Muşatinii” pot fi obținute la numerele de telefon ale conducerii: 0786.488.494 sau 0728.880.510 şi, în viitorul apropiat, pe site-ul grădiniţei şi şcolii, care va funcționa la adresa: www.scoalamusatinii.gppmelchisedec.ro.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0