Prima paginăReligie

Fundaţia „Anton Durcovici”, sprijin pentru înființarea grădiniței Bisericii Catolice din Roman

Fundaţia „Anton Durcovici”, sprijin pentru înființarea grădiniței Bisericii Catolice din Roman

Dimensiune text

 

La începutul lunii octombrie, Judecătoria Roman a aprobat existenţa Fundaţiei „Anton Durcovici” cu sediul la Roman, pe strada Ştefan cel Mare, nr. 228.

Începând cu anul 2012, această fundaţie urmăreşte înfiinţarea Şcolii Catolice în municipiul Roman, mai întâi cu realizarea unei grădiniţe. În acest scop, episcopul Petru Gherghel a aprobat modificarea structurii interioare a „Casei Comunităţii” din spatele Bisericii „Sfânta Tereza” din Roman şi pregătirea acestei clădiri pentru a corespunde din toate punctele de vedere normelor de funcţionare a unei grădiniţe cu trei grupe de copii care să funcţioneze cu program prelungit, precizează reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Lucrările de refuncţionalizare a Casei Comunităţii sunt în desfăşurare, cu speranţa că înainte de Crăciun ele se vor încheia, în aşa fel încât, după sărbători, să se poată începe demersurile de funcţionare a grădiniţei şi apoi înscrierea copiilor pentru grupa mică. Conducerea grădiniţei va putea fi preluată de o congregaţie de surori.

„Apelul nostru se îndreaptă spre toţi oamenii de bunăvoinţă, credincioşi catolici sau nu, care vor să susţină o asemenea iniţiativă care vizează educaţia copiilor şi să se adreseze personal părintelui Pavel Chelaru, pentru a se înscrie ca membri în Fundaţia «Anton Durcovici»”, a precizat preot Pavel Chelaru, paroh al Parohiei „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman, citat de comunicatul Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0