HomeActualitateNeamt

Funcționarii din primării, la instruire

Prefectul judeţului Neamţ este nemulţumit de modul în care se derulează activitatea de instruire a funcţionarilor din cadrul primăriilor din judeţ. Acest proces de profesionalizare a început în 2013 şi se desfăşoară trimestrial. Prefectul judeţului a considerat că este necesar să cheme, periodic, la întâlniri, oamenii cu posturi cheie în administraţiile locale. Astfel, mulţi funcţionari, mai ales din primăriile mici din mediul rural, au şansa de a afla noutăţile din domeniul în care lucrează. Vlad Angheluţă nu este, însă, mulţumit pe deplin.

„Eu nu sunt mulţumit de cum am reuşit să fac treaba asta, cum au decurs lucrurile în 2013, 2014, 2015. Aici suntem limitaţi foarte mult şi de resursa materială, e vorba de câţi bani putem aloca pentru aceste întruniri. Întâlnirile nu trebuie să aibă loc doar în Piatra Neamţ. Eu mi-am propus, pentru 2016, o îmbunătăţire substanţială: în primul rând, să păstrez cadenţa trimestrială a întâlnirii cu secretarii, contabilii şi primarii sau viceprimarii, după caz. În al doilea rând, să pot să fiu mai activ prin prezenţa consilierilor juridici din cadrul prefecturii la şedinţele de consiliu local, pentru că secretarii sunt pioni importanţi în ceea ce priveşte starea de legalitate şi lucrează direct cu aparatul Prefecturii. Dar şi plenul consiliului local este foarte bine, câteodată, să aibă un sfat de specialitate la faţa locului, nu în şedinţă, dar în afara şedinţei”, a spus Vlad Angheluţă, prefectul judeţului Neamţ.

Scopul acestor şedinţe cu funcţionarii îl reprezintă un serviciu mai bun pentru cetăţenii judeţului, prin rezolvarea mai rapidă şi mai eficientă a solicitărilor oamenilor.

Comentarii

WORDPRESS: 0