Funcționare de bancă, cercetate pentru delapidare și spălare de bani. Prejudiciu de 270.000 de euro

HomeActualitate

Funcționare de bancă, cercetate pentru delapidare și spălare de bani. Prejudiciu de 270.000 de euro

 

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat șase percheziții la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de 270.000 de euro prin infracțiuni de delapidare și spălare de bani, informează IPJ Neamț.

Marți, 23 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuate șase percheziții, pe raza județului Neamț, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de delapidare, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și spălare de bani. În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 – 2019, două femei de 34, respectiv 38 de ani, profitând de funcțiile deținute în cadrul unei unități bancare, ar fi acționat pentru delapidarea de importante sume de bani din conturile unor clienți în modalitatea însușirii pentru sine, fiind creat un prejudiciu estimat la 270.000 de euro. Totodată, au fost puse în executare două mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul poliției. În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele două femei, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de delapidare, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și spălare de bani”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0