Prima paginăSocial

Funcționar din Primărie, cercetat pentru amenințarea unei persoane pe Facebook

Funcționar din Primărie, cercetat pentru amenințarea unei persoane pe Facebook

Dimensiune text

 

 

Un funcționar din Primăria municipiului Roman va fi cercetat de comisia de etică și de disciplină a instituției, după ce joi, 21 februarie, președintele USR Neamț, Radu Samson, a declarat, într-o conferință de presă, că a făcut o plângere penală împotriva angajatului din administrație pentru amenințare.

Politicianul a declarat că, în vara anului trecut, de pe un cont de Facebook, funcționarul, care și-ar fi dat și numele complet și a precizat că lucrează în Primăria Roman, l-a jignit și i-a amenințat soția. Ulterior, Radu Samson spune că s-ar fi întâlnit cu acuzatul la Poliție, acolo unde cel din urmă a recunoscut că respectivul cont de socializare îi aparține, dar ar fi negat că el a transmis mesajele de care este acuzat.

În replică la acuzațiile aduse Primăriei, conducerea administrației spune că va efectua o anchetă internă, urmând să se stabilească dacă cele declarate de președintele USR se confirmă sau nu. Radu Samson a transmis presei și plângerea penală și capturile – imagini cu mesajele primite de la funcționarul din Primărie. Conform politicianului, plângerea sa „a rămas nesoluționată”.

„Conducerea Primăriei municipiului Roman s-a autosesizat în urma declarațiilor apărute în spațiul public referitoare la depunerea unei plângeri penale împotriva unui funcționar din cadrul administrației locale. Până la acest moment, Primăria municipiului Roman nu a fost informată oficial despre acest caz nici de către reclamant și nici de o altă autoritate care are atribuții pentru cercetarea faptei. Conform legislației în vigoare și a regulamentului intern, comisia de etică și comisia de disciplină de la nivelul Primăriei municipiului Roman vor efectua o anchetă, cu audierea tuturor părților, urmând a se stabili cine este responsabil de acuzațiile aduse de reclamant și a se aplica, dacă se confirmă acuzațiile, măsurile de sancționare legale (de la avertisment și până la încetarea raportului de muncă). Conducerea Primăriei municipiului Roman își exprimă regretul cu privire la situația de fapt și are încredere că instituțiile abilitate pentru verificarea acuzațiilor își vor da toată silința pentru identificarea persoanei vinovate și pentru a o trage la răspundere, conform legii”, au declarat reprezentanții Primăriei Roman.

Rămâne de văzut dacă va fi identificată persoana care a amenințat-o pe soția politicianului și dacă aceasta este chiar funcționarul care ar fi dorit ca, în propriul mesaj de amenințare, să-și decline identitatea și să ofere și informații despre locul de muncă.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0