Prima paginăEconomie

Frizerii, la mare căutare în Roman

Dimensiune text

ALOFM a primit în acest an sute de cereri din partea romașcanilor care voiau să se califice ca frizeri, coafori sau manichiuriști.

 

Meseriile practice  încep să le ajungă din urmă pe cele teoretice. Cel puțin la Roman, unde compartimentul de formare profesională din cadrul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ALOFM) a fost asaltat în acest an de cereri din partea celor care voiau să învețe meseria de frizer, coafor sau manichiurist. Posibilitatea de a se autoriza într-un domeniu în care va exista mereu cerere și multitudinea saloanelor de coafură din oraș au făcut ca în acest an frizerii și coaforii să fie în topul meseriilor căutate pentru formare.

„Solicitările pentru înscrierea la cursuri de formare în acest domeniu au fost de ordinul sutelor, cred de zece ori mai mult decât posibilitățile noastre de formare în acest domeniu”, a spus Anca Corduneanu, reprezentant al compartimentului de formare profesională din cadrul ALOFM Roman. Cei care au vrut să învețe meserie au fost atât șomeri, femei și bărbați, cât și persoane dispuse să plătească participarea la cursuri, numai să intre în posesia documentului care le permitea să practice meseria.”Am avut solicitări din partea unor persoane care ne-au spus că tund deja de mai bine de 20 de ani, printre prieteni, printre cunoștințe și vor să participe la cursuri ca să poată fi autorizați pentru a practica meseria. În condițiile în care nu am putut acoperi solicitările venite din partea celor care aveau posibilitatea de a face cursurile în mod gratuit, nu poate fi vorba de înscrierea cursanților care să-și plătească cursurile”, a spus Anca Corduneanu. ALOFM Roman a avut în acest an o singură grupă de cursanți la meseria de frizer – coafor, cu finanțare printr-u proiect european. Cursul s-a adresat șomerilor din mediul rural.

COMENTARII

WORDPRESS: 0