Prima paginăActualitateNeamt

Frigul face tot mai multe victime

Dimensiune text

Zilnic, la spitalele din judeţ ajung persoane cu diferite grade de hipotermie, majoritatea fiind fără adăpost. Prefectul de Neamț face apel la autorități pentru a fi protejate persoanele cu nevoi speciale.

Tot mai multe persoane fără adăpost au căzut victime ale temperaturilor scăzute din ultimele zile. O femeie de 52 de ani a fost găsită, joi, în jurul prânzului, de către localnici, pe o stradă din localitatea Traian. Ea a fost transportată la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ. „Am primit o solicitare dintr-un loc public pentru un caz social, o femeie de 52 de ani, care a fost diagnosticată cu hipotermie uşoară”, a declarat medicul Dorice Albu, managerul SJA Neamţ.

Miercuri, un alt caz social: un bărbat de 46 de ani, din Roman, a fost găsit de către trecători căzut pe stradă din cauza frigului şi a fost transportat la CPU. „Cazurile sociale care ajung la noi în această perioadă, cu diferite stări hipotermice, acele persoane fără adăpost, primesc tratament la fel ca oricare alt pacient. După ce starea lor de sănătate se îmbunătăţeşte, ele sunt trimise către centrele sociale din oraş”, a precizat medicul Oana Onu, directorul medical al Spitalului Municipal.

Pe durata acestor zile cu temperaturi foarte scăzute, echipaje de la Ambulanţă fac patrule în fiecare noapte, între orele 21.00 – 1.00 şi 4.00 – 6.00, pentru a-i identifica pe acei oameni care nu au o locuinţă şi care stau singuri pe stradă.

Prefectul George Lazăr face apel la autorităţile locale

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, se preocupă de starea persoanelor fără adăpost sau a celor care nu se pot îngriji singuri în această perioadă. El a transmis o solicitare tuturor autorităţilor administraţiei publice locale, pentru a organiza punerea în aplicare a unor măsuri speciale de protejare a persoanelor vulnerabile, respectiv persoane singure, cu probleme cronice de sănătate şi cazuri sociale, persoane care nu au resursele necesare pentru a-şi încălzi locuinţele în această perioadă.

„Personalul cu responsabilităţi pe linie de asistenţă socială, din serviciile voluntare de urgenţă, ceilalţi funcţionari din primării, trebuie să ia legătura cu aceste persoane şi să identifice ce nevoi au pentru a se putea dispune măsurile necesare, de la caz la caz, astfel încât să se prevină situaţiile speciale ce pot ajunge chiar la pierderi de vieţi omeneşti cauzate de hipotermie. Sunt sigur că solicitărilor noastre li se va da curs, pentru că nu este prima dată când autorităţile nemţene dau dovadă de implicare, omenie şi preocupare pentru viaţa unor semeni care au nevoie în mod special de ajutor”, a declarat prefectul George Lazăr.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0