HomeReligie

Franciscanii din întreaga Moldovă se întîlnesc la Roman

În perioada 25-30 iunie, Provincia „Sfîntul Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România se reunește în cel de-al XX-lea capitul provincial ordinar.

 

Capitulul este întîlnirea călugărilor catolici dintr-o anumită regiune și se desfășoară o dată la patru ani, gazda fiind Institutul Teologic Franciscan din Roman. Participă 55 de delegați aleși de către cei peste 240 de frați, cărora li se adaugă fratele Marco Tasca, ministrul general, fratele Valentin Redondo, asistentul general pentru aria mediteraneană, și fratele Cesar Essayan, custodele provincial de Orient.

Conform documentelor ordinului, frații reuniți în capitul se îngrijesc de binele Provinciei, verificînd viața și activitățile fraților ei la lumina Evangheliei, a Regulii, a Constituțiilor și a învățăturii Bisericii.
După aceasta se trece la alegerea ministrului provincial și a tuturor acelora care, după normele proprii, trebuie să desfășoare slujirea autorității, proiectează drumul provinciei pentru următorii patru ani și încearcă să găsească soluțiile adecvate acelor probleme pe care capitulul le va considera oportune.

Conform programului stabilit, în primele două zile au fost prezentate și discutate rapoartele ministrului provincial, ale comisiilor, ale economului și ale diferitelor responsabilități și activități care se desfășoară la nivelul provinciei. Un moment important îl va constitui alegerea ministrului provincial, care va avea loc, joi, 28 iunie, prin votul direct al tuturor fraților.

Comentarii

WORDPRESS: 0