Franciscanii au prima istorie oficială

Luni, 19 martie, comunitatatea franciscană s-a adunat în număr mare la Institutul Teologic Franciscan Roman, pentru o dublă sărbătoare.

 

 

În ziua cînd credincioșii romano-catolici l-au sărbătorit pe sfîntul Iosif, care este și patronul Provinciei franciscane, s-a lansat și cartea „Sfîntul Francisc de Assisi și franciscanii din România – Provincia Franciscană Conventuală «Sf. Iosif»” scrisă de preot profesor conferențiar doctor Antonel-Aurel Ilieș (foto).

Anul acesta, întîlnirea a dobîndit un caracter particular datorită evenimentului prezentării unei „Istorii oficiale a Provinciei”, care a precedat celebrarea Sfintei Liturghii.

Momentul a avut loc în amfiteatrul Institutului Teologic Franciscan, începînd cu ora 9.30 și a fost moderat de rectorul institutului, preotul Damian Pătrașcu.
Au luat cuvîntul ministrul provincial, fratele Emilian Cătălin, recenzorul volumului, preot doctor Sebastian Diacu, decanul Facultății de Teologie Pastorală din cadrul institutului, și fratele Antonel-Aurel Ilieș, autorul volumului.

Autorul, fratele Antonel-Aurel Ilieș, și-a exprimat emoțiile și bucuria pentru ajungerea la acest moment în care a putut să prezinte forma finală a realizării unui proiect la care – spunea el – „a visat de mult timp”. Acesta a mulțumit ordinului, provinciei și fraților care l-au susținut în timpul cercetării, nutrind speranța ca această carte să poată fi de folos tuturor celor interesați de franciscanii din România și de istoria lor trecută și recentă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!