Prima paginăActualitateRoman

Francezii lucrează la microhidrocentrala din Roman

Dimensiune text

Microhidrocentrala de pe râul Moldova este foarte aproape de finalizare. În aceste zile, o echipă de specialişti francezi, care au ajuns marţi dimineaţa la Roman, lucrează la montarea turbinelor. Potrivit estimărilor, acest proces nu va dura mult, însă delegaţia franceză va sta la Roman până la data de 1 septembrie, pentr a pune în probe microhidrocentrala și a verifica dacă funcţionează corespunzător.

„După ce vor monta turbinele, vor trebui să le regleze şi să le probeze. După aceea, trebuie să cuplăm sistemul la reţeaua naţională de energie electrică, aceasta fiind ultima etapă înainte de a da drumul, efectiv, microhidrocentralei”, a precizat Ovidiu Bojescu, city-managerului municipiului Roman.

Construcţia acestui obiectiv a început pe data de 28 mai 2012. În luna noiembrie a anului trecut, se estima că firma constructoare, SC Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi, va trebui să termine obiectivul în luna mai a anului 2014. În realitate, primul kilowatt de energie electrică va fi produs de microhidrocentrală în luna august.

Valoarea contractului este de 22.210.674,52 lei, iar cei mai mulţi bani provin din fonduri europene.

Turbinele de la această microhidrocentrala vor furniza energie electrică pentru iluminatul public din oraş şi funcţionarea unor instituţii publice din Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0