Prima paginăRoman

[FOTO] Centrul istoric al Romanului, redeschis după 15 ani de uitare

Dimensiune text

La inaugurarea lucrărilor de modernizare a străzii Ștefan cel Mare a participat, alături de primarul Leoreanu, fostul ministru Elena Udrea, candidatul ARD pentru Camera Deputaților din partea Colegiului 4 Roman – Ion Creangă. Elena Udrea a asigurat romașcanii că va continua să sprijine proiectele de modernizare a municipiului pe care dorește să îl reprezinte în Parlament. Fostul ministru a acuzat guvernarea USL că este vinovată de blocarea finanțărilor europene pentru România. Romașcanii au întîmpinat-o cu căldură pe Elena Udrea, cerîndu-i autografe și oferindu-i cadouri.

 

 

Vineri, fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, candidat al Alianței România Dreaptă (ARD) pentru un loc în Camera Deputaților ca reprezentant al Colegiului 4 Roman – Ion Creangă, alături de primarul Laurențiu Dan Leoreanu, a participat la inaugurarea străzii Ștefan cel Mare. Centrul istoric al municipiului Roman a fost modernizat și redat circulației după aproape 15 ani, grație fondurilor europene alocate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), proiectul find aprobat de Elena Udrea în perioada în care a fost ministru.

Acesta este un proiect la care romașcanii țin foarte mult și care se referă la modernizarea centrului istoric al orașului – strada Ștefan cel Mare, un segment din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, prin Ministerul Dezvoltării și Turismului, și a presupus realizarea unor lucrări de infrastructură deosebit de importante în această zonă, închisă circulației încă din anul 1997, apoi uitată de autorități timp de 15 ani„, a explicat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.
Lucrările au fost realizate de firmele romașcane Imrom, Occidental Construct și Vlanda Company, presupunînd, pe lîngă realizarea unei fundații de 45 de centimetri, a unui strat de bază de șase centimetri și a unui strat de uzură de patru centimetri, și înlocuirea completă a rețelei de apă, realizarea unei rețele de canalizare – inexistentă pînă acum pe această stradă, amenajarea de trotuare cu o lățime medie de doi metri, montarea a 42 de lămpi cu leduri, precum și amplasarea a 24 de coșuri de gunoi și a 22 de bănci.
Strada Ștefan cel Mare este unica arteră de circulație din municipiu iluminată cu lămpi cu leduri. Investiția totală în modernizarea centrului istoric s-a ridicat la peste 2,5 milioane de lei.

Această lucrare a fost anunțată încă din campania electorală din anul 2008. Fostul ministru Elena Udrea a fost un factor important de decizie în realizarea acestui proiect dorit de romașcani. Zona istorică Ștefan cel Mare a făcut parte, odinioară, din coloana vertebrală a municipiului. Iată că, după aproape 15 ani, cu sprijinul Elenei Udrea, sîntem în măsură ca, în ziua de sărbătoare a Sfîntului Dumitru, să avem și o sărbătoare locală, ca urmare a reabilitării unei zone despre care romașcanii nu credeau că va mai putea fi modernizată. Mulți dintre locuitorii acestei străzi au înțeles importanța lucrărilor și confortul garantat de realizarea lor. Aceștia au început să realizeze lucrări de reabilitare a clădirilor în care locuiesc. Ne bucură contribuția lor și sperăm ca, împreună, să păstrăm frumusețea și curățenia acestei străzi, astfel încît să devină din nou un punct de atracție al municipiului, ca odinioară„, a mai spus edilul.

Primarul Leoreanu a ținut să precizeze faptul că inaugurarea străzii Ștefan cel Mare nu face parte dintr-o strategie de campanie electorală, lucrările fiind programate de mai bine de un an și jumătate, după desfășurarea licitației pentru desemnarea firmelor de construcții care au realizat acest proiect: „Termenul acestor lucrări a fost stabilit în urmă cu un an și jumătate, după licitația pentru stabilirea firmelor care vor contribui la realizarea proiectului. Ceea ce s-a întîmplat acum nu face parte sub nici o formă dintr-o strategie de campanie electorală. Pe de altă parte, ne bucurăm că aceste inaugurări au loc în această perioadă, pentru că, astfel, putem dovedi realizările din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană„.

Fostul ministru Elena Udrea, candidatul ARD pentru Colegiul 4 Roman – Ion Creangă pentru un loc în Camera Deputaților, a precizat că, la fel ca și evenimentul lansării candidaturii sale, inaugurarea străzii Ștefan cel Mare are loc într-o zi de sărbătoare. De asemenea, Elena Udrea a asigurat romașcanii că va continua să sprijine proiectele de modernizare a municipiului pe care dorește să îl reprezinte în Parlament. „Ori de cîte ori avem un eveniment important, acesta se suprapune peste o sărbătoare religioasă. Mi-am anunțat candidatura în ziua sărbătorii Sfintei Parascheva, iar astăzi, în zi de sărbătoare a Sfîntului Dumitru, particip la această inaugurare care este un motiv de bucurie pentru orice edil, ministru și om politic care dorește să facă lucruri bune pentru comunitate. În acest mod, politicienii își pot dovedi competența. Eu cred în oamenii care fac lucruri pentru comunitate, nu în cei care doar vorbesc. Acum un an și jumătate, vizitasem această stradă alături de primarul Leoreanu. Am apreciat frumusețea clădirilor din această zonă, adevărate monumente arhitecturale, dar am fost impresionată în sensul negativ de aspectul pe care această stradă îl avea. Acum, strada Ștefan cel Mare este modernă, asfaltată, o zonă frumoasă a orașului. Este o dovadă că, împreună cu primarul Laurențiu Dan Leoreanu, putem face foarte multe lucruri concrete astfel încît viața romașcanilor să se îmbunătățească de la zi la zi. Primarul Laurențiu Dan Leoreanu mi-a prezentat și alte proiecte: unele am reușit să le susțin în mandatul meu de ministru, iar pe celelalte le voi susține în mandatul de deputat de Roman, și, de ce nu, în viitorul mandat de ministru, în așa fel încît să răsplătesc, în anii ce vor urma, încrederea romașcanilor în echipa Elena Udrea – Laurențiu Dan Leoreanu„, a precizat Elena Udrea.

Candidatul ARD la Camera Deputaților, Elena Udrea, a menționat că actualul guvern USL este incapabil să gestioneze și să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea comunității, numindu-l „guvernul zero”. „Știm cu toții că astăzi sîntem în mijlocul unei probleme extrem de grave pentru România: tocmai s-a anunțat pre-suspendarea fondurilor europene pentru țara noastră, inclusiv pe Programul Operațional Regional, pe care l-am gestionat cît timp am fost ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. În cadrul acestui program puteam aduce în țară patru miliarde de euro. Am reușit să avem în timpul mandatului meu cea mai bună absorbție a fondurilor europene dintre toate ministerele – de două ori cît toate celelalte ministere la un loc. Am lăsat noului guvern o listă de soluții care trebuiau implementate astfel încît să nu ajungem să ne confruntăm cu această procedură de pre-suspendare a fondurilor. Acea listă de soluții a fost asumată de actualul guvern, dar nu a fost pusă în aplicare. Guvernul USL nu a făcut nimic, din luna mai pînă acum, în afară de scandal. Acest guvern nu a reușit să aducă nici un plus de valoare României. Guvernul USL nu guvernează, ci face doar spectacol. Cred că i s-ar potrivi de minune definiția de «guvern zero»: zero investiții, zero locuri de muncă, zero absorbție de fonduri europene. Ca un ministru care a adus mulți bani în comunitățile din România din fondurile europene, sînt în măsură să spun că este vital pentru țara noastră să poată atrage bani europeni pe care îi merităm, bani europeni care ne sînt alocați. Această pre-suspendare ne aduce în situația de a pierde zece miliarde de euro din fonduri europene – o sumă enormă, avînd în vedere nevoia de finanțare a proiectelor pe care România o are. Incompetența acestui guvern ne-a adus în situația de a pierde bani europeni pe care nimeni altcineva nu ni-i poate oferi. Nu riscăm să pierdem doar finanțări europene importante, ci și să pierdem locuri de muncă. Pre-suspendarea acestor fonduri europene pune în pericol sute de mii de locuri de muncă din România, în cadrul firmelor și companiilor care lucrează cu fonduri europene. Ați văzut cu toții că beneficiarii proiectelor pe fonduri europene din cadrul POSDRU protestează deja în stradă„, a spus Elena Udrea. Fostul ministru a anunțat că alte proiecte realizate cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, în timpul mandatului său, își vor arăta roadele în perioada următoare, la Roman.

Munca este răsplătită întotdeauna și, atunci cînd oamenii politici sînt responsabili și își înțeleg menirea de a face lucruri pentru cei care i-au ales să îi reprezinte, efortul acesta este răsplătit indiferent de criticile adversarilor politici. Eu sînt un om politic ce a mizat întotdeauna pe responsabilitate și cred că aici, la Roman, există o șansă mult mai mare decît oriunde în țară ca oamenii să te judece ca om politic după lucrurile pe care le faci, nu după cele care se spun despre tine sau pe care adversarii le «toacă» la televizor zi de zi. Cred că oamenii politici care fac lucruri pentru comunitate au parte de o judecată dreaptă, și faptul că domnul primar a convins atît de mulți romașcani să îl voteze este o dovadă că romașcanii judecă politicienii după lucrurile pe care le fac pentru comunitate. Avem proiecte care s-au terminat, avem alte proiecte în derulare. Acestea vor aduce și soluții pentru crearea de locuri de muncă în Roman. E important să găsim în continuare soluții pentru a finanța proiectele necesare pe care domnul primar Leoreanu le are pentru romașcani„, a mai susținut Elena Udrea.

Romașcanii au primit-o cu căldură pe Elena Udrea în cadrul acestei vizite. Candidatul ARD pentru Colegiul 4 Roman – Ion Creangă a discutat cu romașcanii, a oferit autografe și a vizitat librăria „Vasile Alecsandri” de pe strada Ștefan cel Mare. Cu această ocazie, fostul ministru a primit drept cadou din partea salariaților librăriei o carte despre ținutul Neamțului și a achiziționat cartea lui Carl Bernstein, „O femeie la putere”.

 

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 60
 • harakiri 9 ani

  Alo, stimate doamne si stimati domni de la Ziarul de Roman, campania electorala inca nu a inceput. Oficial, cel putin…Dar nu-mi fac iluzii ca veti publica aceasta observatie.

 • cristina 9 ani

  …. madam udrea, sa fim seriosi! …. „ce ai facut cu 9.998.240.000.000 lei… 2009 – 2011?? chiar noi romascanii suntem de rasul Romaniei?… de ce nu mergeti la piatra neamt acolo, langa pinalti…. cei ce v-au cerut autografe sau v-au facut cate un cadou… au fosti pusi sa faca lucru asta…. bucurestenii si-au facut cruce ca au scapat de un speciment ca domnia voastra… opinia mea!

  • dan ardeleanu' 9 ani

   subcsriu la comentariul Cristinei! foarte bine spus, bravo!

   • Om bun 9 ani

    Deh, ce sa va cer dragii mei, daca priviti Haznaua 3 permanent! ce sa stiti voi? Daca nici acum nu ati aflat ca tot ce se spune acolo nu se poate demonstra si ca sunt dezinformari de tip securist, ce sa va fac?! mai scoateti si voi ochii si mintea in lume, cautati informatia direct de la sursa atunci cand aveti dubii. Nu luati totul de buna credinta cand este vorba de de acel canal tv, niciodata nu s a demonstrat ca ar fi adevarat ce se spune acolo, iar intrebarea cristinei sau „cristinului” este nejustificata, ireala bazata doar pe presupuneri.

    • om bun,cat de mare hazna poti fi de incap toti basistii in ea?esti securist ca numai ei sunt sub acoperire?

 • Popa 9 ani

  Un lucru asteptat de atatia ani de noi romascanii.. Unii dintre noi nu au vazut niciodata centrul istoric al orasului, dar acum dupa 15 ani de inactivitate centrul orasului a prins din nou viata, iar noi putem colinda din nou aceasta zona reprezentativa pentru orasul nostru.. Bineinteles ca Elena Udrea a fost primita cu caldura pentru ca ne-a sprijinit mult si nu se putea sa fie primita altfel… Daca ea va ajunge in parlament sunt sigur ca investitiile vor continua in Roman si putem ajunge incet dar sigur tot mai sus….

  • dan ardeleanu' 9 ani

   dle Popa, ce ati consumat inainte de a scrie acest comentariu a fost cu siguranta de calitate! esti o rusine pentru orasul asta daca o amesteci pe udrea in asta, lasa romascanii sa se plimbe linistite pe acolo – unora le-ar fi scarba sa mearga pe acelsi drum cu duduia blonda!

  • Leon 9 ani

   POPA esti intreg(a) la minte ce a facu sau face „Monica de Romania”pentru Roman.In timp ce tu ai saracit ea si purtatorul de cuvant de la primarie si-au triplat averile.Reabilitarea strazii”MARI” e o bataie de joc in raportul pret calitate,de asta sunte unde suntem ca sunt multi ca tine cu mintea odihnita!

 • Cristi Campanu 9 ani

  Au durat 15 ani pentru a reda zonei aerul boem de alta data. O apreciez pentru asta pe Udrea ca a realizat niste proiecte si investitii de care comunitatea chiar avea nevoie, fiind in trecut o zona cu care noi romascanii ne mandream. Are pe deplin sustinerea familiei mele pentru ca a demonstrat ca se poate face treaba serioasa!

 • Antik-Roman 9 ani

  Frumos gestul blondei Udrea pentru noi…alţii se laudă doar cu oraşul nostru, dar habar n-au ce înseamnă redeschidrea Drumului Mare… e istorie scrisă modern şi binevenită…eu, cel puţin, îi mulţumesc doamnei deputat fiindcă ne-a ajutat şi sperăm s-o facă în continuare !

 • Om bun 9 ani

  Mesaj redactiei. Cu tot respectul imi permit sa va intreb de cenu dati drumul comentariilor? As dori sa stiu clar daca la domniile voastre libertatea de exprimare este ingradita! As dori un raspuns pentru a sti daca mai merita sa va vizitez. Sunteti singurul site care ingratditi comentariile, pana si antena 3 este libera la comentarii. Au moderare dar, dau drumul tuturor. Multumesc si astept o reactie pertinenta. As dori sa stiu si criteriile prin care faceti alegerile

  • Editia online a „Ziarului de Roman” gazduieste toate opiniile / comentariile pertinente ale cititorilor sai. In general, majoritatea comentariile primite sint decente, la obiect si reprezinta opinia unei persoane. Din pacate, in pre-campaniile si campaniile electorale, comentariile capata particularitati specifice luptei politice lipsite de scrupule si exploateaza la maximum „avantajele” anonimatului. In aceste conditii, sint excluse comentariile care se bazeaza pe calomnie, ofensa, afirmatii fara sustinere etc. Fenomenul cel mai des folosit in lupta politica online este transmiterea de comentarii sub diverse pseudonime, dar care pleaca de pe aceeasi tastatura (acelasi calculator, adica) si care vizeza fie aprecierea sistematica a unei / unor persoane, fie dezaprecierea / discreditarea reprezentantilor celeilalte tabere. In aceste conditii, am optat pentru postarea celor mai reprezentative si mai argumentate comentarii primite din partea ambelor tabere. Deci: postacii de profesie motivati la cantitatea mesajelor transmise nu-si pot deconta activitatea pe site-ul nostru. Nu este vorba despre ingradirea libertatii de exprimare, ci de ingradirea abuzurilor de genul celor prezentate. Editia online a „Ziarului de Roman” mentine un echilibru atit din punct de vedere editorial, cit si al comentariilor primite de la cititori. Va invitam sa participam impreuna la o campanie electorala civilizata si onesta.

   • Om bun 9 ani

    Aha, a aparut replica! Booon, dar de ce ati postat calomnia de mai sus, data de nik ul Cristina si nu ma lasati sa ii dau o replica? Asa cum ma duce mintea? Nu sunt postac, dar recunosc sunt om de dreapta si votant pdl. Este o crima? Apreciez si munca blondei Udrea,am recunoscut public. Si imi asum cele spuse. Multumesc si tot raman la parerea ca nu sunteti suficient de deschisi pentru calea dialogului, disputelor redutabile, de ce nu! De acord cu cei care jignesc sau acuza fara fundament asa cum face nik ul cristina, trebiue cenzurati.

   • Om bun 9 ani

    Cu alte cuvinte imi cereti comentarii dulcegi, lipsite de vlaga condeiului! Hmmm nu asa imi sustin ideile deoarece am obiceiul sa scriu documentat si foarte transant cu subiect si predicat. adica cu verva. Bine, atunci om mai vedea noi cum ne om intelege, oameni suntem. Seara buna!

   • prostul satului 9 ani

    Atunci de ce nu imi sunt publicate toate comentariile mele? Ca sunt postate de pe acelasi calculator si cu acelasi nume?

 • Om bun 9 ani

  Mi ati publicat of ul meu fara sa dati un raspuns responsabil! Cu ce m ati multumit daca mesajele mele nu apar?! Cum ati dori sa scriu ca sa va multumesc? Doriti ode USL ului? Niciodata, mai bine mort decat sa aduc osanale comunistilor, cancerul acestei tari. In schimb, imi permit sa apreciez oameni tineri, harnici frumosi, bogati, asta inseamna ca au minte sunt capabili si ii doresc la putere. Unul dintre politicieni este si Udrea, ar mai fi Boagiu. Multumesc si inca mai sper sa gasesc si aici libertatea de exprimare, una decenta, acida, corecta.

 • Stimată redacţie.. 9 ani

  Dacă detectaţi neregulile arătate mai sus, măcar arătaţi exact ceea ce anume vă deranjează…am senzaţia că sunteţi SINGURA publicaţie care nu acceptă lupta de idei…asta mă face să vă bănuiesc de partizanat politic…am încercat astăzi să postez de vreo 5-6 ori acelaşi mesaj legat de articol : era unul FOARTE DECENT, scris într-o limbă română perfectă, în care mă bucuram de ce s-a realizat la noi acasă…n-a apărut… demonstraţi-mi contrariul…vă mulţumesc, spor la treabă !

 • nu stiu cum mama naibii se antampla,dar am observat ca,toate aceste inagurari si realizari se vad de fiecare data numai cand se apropie campaniile electorale si ni se cerseste votul nostru ,iar dupa ce se-au vazut saci-n caruta (dupa cum spune o vorba romaneasca) iar nu ne baga nimeni an seama timp de vreo patru ani

 • Comentariile mele nu au fost publicate niciodata.De fiecare data am remarcat ca Elena Udrea nu are ce cauta la Roman. De ce nu a depus coroana de flori de Ziua Armatei alaturi de dl primar care o insoteste peste tot? Pt ca ia fost frica de reactia romascanilor prezenti la aceasta manifestare!!!!Dl primar imi este mila si va compatimesc ca trebuie sa fiti alaturi de acesta d-na penibila pe care nimeni nu o mai vrea. Apropo ,daca nu mai este la putere cu ce va mai putea ajuta orasul Roman?

 • cetatean 9 ani

  CARUL CU PROSTI NU S-A RASTURNAT LA ROMAN ! SA MEARGA UDREA ACOLO UNDE ESTE LOCUL EI LA ….. BUCALE 1

 • tanasa 9 ani

  Andreea Pora in Revista 22 din 23 – 29 oct. 2012 ” E un risc pentru PDL ca a trecut peste capul lui Macovei,prietenii Elenei Udrea degeaba incearca sa-i rescrie istoria la comanda!”

  • Om bun 9 ani

   Draga TANASA, am raspunsul pentru tine, un raspuns ff adevarat. Pora este sorosista nu este un secret de unde isi castiga banii, Macovei la fel este in slujba lui Soros de ani de zile, vezi arhive. Acolo sunt si poze cu intalniri secrete care nu sunt la indemana oricui…. poze cand isi primeste plicul pentru servicii si deservicii pentru unii dintre noi. Pora a luat o pe panta extrema de NEroman punand banul inaintea intereselor nationale. In rest e o tipa ok, pana la femeile fumoase, inteligente din politica, are aceeasi obsesie ca macovei- declarand in partid ca nu suporta femeile frumoase, blonde si inteligente. Le inteleg pe amandoua, dar sa nu amestecam NEromanismul lor cu Udrea, care n a tradat si este un bun roman in slujba noastra, nu in slujba celor ca Soros si fundatiile lor mascate! Sper sa intelegi ce am scris chiar si dincolo de cuvinte, daca ai o inteligenta ascutita!

 • Tase-Roman 9 ani

  Observ că ultimele trei postări de dinaintea mea sunt scrise de fiinţe cu o pregătire şcolară de toată jena, ceea ce mă face să mă lămuresc complet ce fel de oameni se află în spatele agramatismului afişat…respectivii ar trebui să se înapoieze la şcolile unde au absolvit cele câteva clase şi să roage învăţătoarele să-i înveţe din nou ortografia limbii române…bine, n-am pretenţii prea mari : acesta este electoratul usl-ist, altul, de unde ? Nu cumva ei sunt cei care dădeau interviuri unui post Tv împotriva Elenei Udrea ? Dacă e aşa, m-am dumirit…

 • Florin 9 ani

  Domnule Gabriel Volcinschi, sinteti Administrator editie online.Ma intreb de ce trebuie sa veniti cu un comentariu pueril, ca raspuns la nemultumirile celor care considera, pe drept cuvint, ca ceea ce faceti Dvs se numeste, oricum am numi-o, CENZURA. E atit de greu sa realizati un filtru de expresii, ori cuvinte obscene, care sa impiedice publicarea unor anumite mesaje? In rest , nu vad de ce si pe cine ar deranja disputa de idei, chiar cu caracter politic, in campanie , sau in afara ei.Cei care posteaza aici, sau pe oricare alt forum, nu sunt, neaparat , oameni politici si au tot dreptul sa se exprimem oricind, pe orice subiect, in mod civilizat. Dar daca aveti sefi, sau sponsori care au hotarit altfel, nu mai am nimic de adaugat. Oricum, mai ginditi-va. Cu stima , F. Catuneanu (florin.catuneanu@Yahoo.com)

 • cristina 9 ani

  pentru persoana „intelectuala si dumerita” de dinaintea mea… probabil si dumneata esti tot din bucuresti… stiti sa faceti misto de noi moldovenii ba mamaligari, ba mitocani, ba….. stiti ce vreau sa spun, nu…. intelectuali ca dumneata, dumeriti, aflati la o guvernare dumerita „boc si celalalt de dupa” ca sa nu spun ungureanu si altii ca ei,… a-ti ingenunchiat Romania, si a-ti adus-o dumerita, in halul in care se afla…. ce sa mai specific anume ce, pentru ca deja se stie dar, cum rusine dumerita nu este va uitati, asa intelectual dumerit, in curtea altora atragandu-le atentia despre greselile facute…. Voi vota dupa cum ma va duce constiinta! „VOI VOTA DUPA CELE CE AM VAZUT, SI AM SIMTIT, CA S-A INTAMPLAT IN ULTIMI 8 ANI, CU TARA MEA! VOI VOTA UN ROMASCAN CU SPERANTA CA VA FACE MAI BINE!” udrea, dumerita si ea de moldoveni, sa mearga la bucurestiul ei iubit… acolo!… unde s-a imbogatit „din munca cinstita!”… Noi, romascanii, vrem sa ramanem asa cum ne-a lasat Dumnezeu!… edilul nostru a cazut intr-o capcana cu probleme,… e problema lui. se va dumeri si el! opinia mea

  • Florin 9 ani

   Stimata prietena, sint romascan de vreo trei generatii, atit cit am putut eu sa descifrez obirsiile, sint inginer electro, am 60 de ani si am pretentia ca stiu acest oras mai bine decit multi altii, care-si dau cu parerea despre locuri sau intimplari de pe cind acestia nici nu erau nascuti… Pe de alta parte,fiti mai atenta la termeni : ( „dumerita „?!), dar mai fiti atenta si la sarmana , batjocorita ( de catre unii ) gramatica romana. Ex : A-TI (in loc de ATI) si multe alte incoerente, ori greseli de logica…A propos, eu sint liberal , cu carnet, de multi ani de zile si stiu, pe Dumnezeul meu , ca n-as putea vota cu udroaica, nici amenintat cu tortura… Inainte de a inscrie aici, pe forum, tot felul de prostioare, fiti sigura ca v-ati trezit si v-ati luat pastila, inainte de a va da „cu parerea” Stiu ca „datul cu parerea” e sport national, dar asta n-a facut bine nimanui. Ah,da , mai puneti mina pe un manual de gramatica !!

 • Moldoveanul 9 ani

  Mai copii ati uitat ca sunteti moldoveni vreti neaparat scris in limba literara in curand o sa vorbiti munteneste. O SA UITATI CINE SUNTETI!!! daca scriu in grai moldovenesc comentariile imi sunt cenzurate pe motiv de agramatism . Ziarule gandeste un pic mai draga!

 • Mihnea 9 ani

  Udrea, este printre putinii politicieni care se prezinta in fata electoratlui cu fapte concrete usor de probat. Ma intreb cati colegi de breasla au cu ce se prezenta in fata alegatorilor, in afara de promisiuni populiste? Cu ce vine contracandidatul ministresei din colegiu 4 in fata noastra, ce ne va spune, sau isi va face propaganda de gen comunist atacand o pe Udrea! Nu stiu nimic despre el, nu a avut niciun aport la noi incomunitate, a cazut din cer acest om care deja isi face propaganda!!

 • Om bun 9 ani

  Buna dimineata lume luminata! Ei da, asa mai merge,am scris redactiei, am pus pe tapet problema mea, remarc si a voastra si iata rezultatul PARTIAL, deoarece mesajele si replicile date nik ului cristina -cu rol de dezinforrmare si atac lipsit de argumenete, cu siguranta consumatoare de haznaua 3 nu mi au aparut, deci cenzura inca n a fost coborata din cui!
  Tot cristina cu o mentalitate de tip comunist refuza evoutia si face apel la noi toti sa ramanem asa!! Nu vrea sa recunoasca munca unui politician si incurajeaza pe fata nemuna, acceptarea dezastrului creeat de Ponta, falimentul acestei tari, blocajul economoc, blocajul fondurilor europene, amatorismul si neputinta mafiei usl care din luna mai au adus prapadul peste noi.
  Deci, ca tot omul vin si intreb, cum mai poate exista printre noi astfel de minti intunecare, indoctrinate, prozaice refuzand altceva, refuzand sa si depaseasca conditia rabufnind pe cei care au, care muncesc, care risca….? invidia, rautatea, frustrarile se nasc la oamenii care se complac in aparenta neputinta fara sa lupte cu ea, nu au curajul sa spuna: pot si eu, vreau mai mult de la viata, indiferent de clasa politica!
  Este un mesaj educativ, fara urma de superioritate fata de cel/cea care intra in discutie. Sunt un om liber, neingradit in tipare inapoiate, cu o situatie materiala frumoasa, decenta si de asta spun ca si tu oricine ai fi, poti mai mult si asa vei scapa de invidia pe care o porti ministresei.

 • @ Doamnei( d-soarei ? ) , domnului CRISTINA... 9 ani

  Bună dimineaţa ! Să ai o zi perfectă în familie, pace, fericire… azi mă voi rezuma doar la ceea ce ai scris mai sus…da, Doamnă ( domnişoară, domnule ), sunt un intelectual ca foarte mulţi, care-mi apreciază ideile şi de aceea ÎMI PERMIT să-ţi spun că din pricina unei deformaţii profesionale, NU SUPORT agramaţii…iată câteva mostre din comentariul tău …1- ” se spune : dumirit, dumirită, dumiriţi, dumirite „…2- se scrie ” aţi îngenunchiat, aţi adus-o …” …3- ” mişto… este un cuvânt ţigănesc care se foloseşte de către oameni cu un bagaj de cunoştiinţe redus „…sper, pentru binele tău, să-ţi însuşeşti cele ce ţi-am spus…cu respect…

 • ion 9 ani

  De ce nu comentati atitudinea Andreei Pora,care este o vajnica aparatoare a PDL-ului? Ca ea mai sunt si altii,tot din tabara PDL-ului,vom reveni si cu parerile acestora.

  • Om bun 9 ani

   Draga Ion, mai grav este ce fac sclavii lui Felix la Antena 3, ce zici n am dreptate? Pora nu face nici bine nici rau, are niste opinii personale dar in limita bunului simt, fata de trustul Intact. Problema este ca, sclavii antenisti isi bat joc de superba meserie de jurnalist, provocand sila generala, nu asa se face meseria, adica la comanda securista a turnatorului! Nu ai voie ca ziarist sa denigrezi, sa minti, sa dezinformezi pe bani incalcand codul deontologic. poti sa ai pareri, sa te intrebi, sa cauti, dar sa nu acuzi fara dovezi asa cum fac ei. Niciodata. Din ceea ce s a spus acolo n a putut fi dovedit! In final devii un biet mercenar de presa intr o zi hulit de breasla…..ptr ca asa este viata, roata se invarteste din nefericire pentru ei.

 • Om bun 9 ani

  Jos palaria redactiei! Cand trebuie sa recunosc un adevar, il fac imediat! Promit ca ma voi incadra in normele bunului simt si am sa mi sustin candidatul Udrea ca la carte, cu argumente si documentare. Voi reactiona la atacuri acid, fara sa fiu marlan.

  • deja esti marlan ca scrii sub peudonim.e de noaptea mintii cand vezi cati”telectuali”nu vad cine le ia farfuri cu mancare din fata,asta face parte din educatia comunista,mana care te hraneste nu trebuie muscata,in cazu nostru aceasta mana care a furat poporul trebuie amputata!

 • Gica Contra 9 ani

  Nu cumva d-na UDREA a facut parte din guvernul BOC ,care a taiat salariile si a impozitat pensiile care depaseau 740 ron ??? Acuma vrea vutul nostru ? Am o singura rugaminte: sfatuieste ma cum sa achit si eu un credit la BRD , nu chiar de 3 mil euro !!!

  • Alecu 9 ani

   Gica Contra, nu cumva cu sprijinul Elenei Udrea orasul in care locuim s-a schimbat foarte mult in ultimii ani? Daca nu era ea inca ne mai scufundam in mediocritate, in saracie, iar Romanul nostru inca era un oras comunist, trist si lipsit de viata..

   • Florin 9 ani

    NU !! De o mie de ori, NU !! Daca e un om onest (si stiu ca este ), D-l Primar va poate spune ca toate interventiile pt. Roman si romascani au fost facute de dumnealui si de Marius Neculai, deputat PDL, inlaturat de la o noua candidatura de manevrele udroaicei si ale lui Pinalti. Madama nu avea habar decit vag pe unde se afla Romanul…

    Cu stima , un liberal.

   • ionut 9 ani

    Pentru ca exista Udrea si altii asemeni ei, asistam la blocare fondurilor europene.
    ar fi interesant de stiut care sunt firmele care au implementat proiectele de reabilitare in Roman.

  • cred k romascanii au minte,nu?………

 • cristina 9 ani

  ei, da… pt. corectoarea/rul de mai sus… poate gresesc?!.. dar,… sa fim seriosi! uitate in oglinda cand faci afirmatie la adresa mea. „eu stiu ca nu sunt intelectual dar, cand ma uit in jurul meu ma incurajeaza!”… m-am saturat de atatea „diplome”… incat mi s-a redus pensia cu 25%…. si traiesc foarte prost in Romania, lui udrea…. si baietilor destepti… o seara cat mai buna…

  • Om bun 9 ani

   Femeie, in caz ca asta esti Cristina, UITA-TE la ceia ce iti scriu acum. Daca nici acum nu ai realizat de ce au fost reduse pensiile si salariile inseamna ca esti realmente neinformata! Si, iti faci un mare rau chiar daca scrii sub un nik nerelevant, iti deconspiri nepriceperea, nestiinta si te limitezi a repeta niste clisee fara sa faci un efort pentru a le intelege!
   Ai auzit de criza mondiala, de caderea marilor banci, de caderea brusca a econimiei mondiale, de bulversarile de pe piata bursiera, de falimente ale colosilor industriali? Ei, daca n ai auzit afla draguta ca si pe noi ne a afectat acea criza si, cum era de asteptat tarile mai putin industrializate, mai sarace dar si cele ca Grecia, Spania, Irlanda, Italia, Portugalia…..au fost cele mai afectate. Stii de ce? pentru ca nu au luat la timp masurile de austeritate asemanatoare guv. Boc. Nu uita inca un aspect, UE ne a felicitat si aceleasi masuri luate de Boc, au fost si sunt folosite de tarile chiar bogate din Europa la recomandarea UE.
   Sper sa ti prinda bine ceea ce ti am raspuns, poate asa vei realiza de ce ai primit penisa/salariul lunar, datorita acelor masuri, ai avut stabulitate bugetara, altfel eram sub Grecia, dupa analizele facute!
   Problema grava este alta, ce face Ponta si bolsevimea astazi, ne costa pr multi ani de aici inainte, vom fi iar in groapa saraciei cum am fost de peste 45 de ani! Asta vrei/vreti? Treziti-va sau nu mai vorbiti amatoristic ca de pe buza santului, nu este ok sa fiti atatia neinformati si indoctrinati printre noi! Mda, acestea fiind spuse, sper sa fi contribuit cu ceva bun la luminarea mintii tale! O saptamana buna sa ai Cristino!

   • Florin 9 ani

    Omule bun, se pare ca esti un postac portocaliu, care habar n-ai ce spui, dar ii dai inainte , ca o flasneta : criza mondiala, caderea marilor banci,piata bursiera,masuri de austeritate,UE, bolsevici, pitici si toate sabloanele astea cretine, care nu mai conving pe nimeni. Dar Polonia, sau Cehia (foste comuniste) de ce n-au cazut in prapastie ? Si la ei a fost criza, dar n-au avut parte de niste „guvernanti” care au furat „la patru miini”…. Sarmana tara, cu oameni ca tine… A propos, cu cit te platesc prietenii lui „madam”, ca sa scrii toate ineptiile alea ?

    • Om bun 9 ani

     Intrebi de Plononia si Cehia? Nu cunosti evolutia lor nici acum?
     Noi am pierdut startul dupa caderea blocului comunist, venid la putere Iliescu- comunistul „cu fata umana”, Nastase…16 ani de zile au tinut tara pe loc,deoarece bolsevicii inca sperau la Moscova, au blocat tara si ffff greu am fost acceptati in UE…abia dupa ce am scapat si de invinsul de sistem Constantinescu! Basescu are toate meritele, el ne-a scos din gheara comunista. De asta n-am putut tine pasul cu cele doua tari mentionate de tine. Asa ca intraba-ti tatuca comunist ca iti va da detalii……

   • Vladimir 9 ani

    Fratele meu alb , dupa ce ai facut destule observatii privind normele gramaticale , te rog sa nu mai scrii „ne a ” , ci „ne-a”. Asta una la mana! Insa problema este ca prea te dai de ceasul mortii de dragul regimului Basescu-Boc , ca si cum Ungureanu nici nu ar fi existat.Vezi ca refrenul „criza mondiala…” are diferite intonatii. La noi , sinistra administatie portocalie nu este o criza , pur si simplu , ci o nenorocire , o tragedie a poporului roman. Te rog , mai taca-ti fleanca!

    • Om bun 9 ani

     Pai asa de ingust la minte esti sa nu ti dai seama ca am scris corect si ca, am separat corect?! Mai baiatule te bat la gramatica limbii romane de o sa-ti plangi zilele pe care le mai ai de trait. Liniutele despartitoare le mai omit din cauza grabei , dar pentru cei inteligenti nu este o problema, atata timp cat este despartit corect…. deoarece fiind un om care munceste si mai si citeste aberatiile voastre printre picaturi despart corect si fara sa atasez liniuta. Intelesu-m-ai? Vezi ce lamuritor am fost, exact pentru nivelul tau de pregatire. Deci, observatia ta a fost sub limita medie a prostiei- de subliniat mai sunt prosti care nimeresc a scire corect!!
     Hai sa traiesti!

 • Ics 9 ani

  Aaa, da, superb subiect. Centrul vechi. Caruia, dupa unele comentarii, i s-a redat aerul de altadata….
  Asa e, intr-adevar. Are un aer vechi, de asfalt proaspat si lempi cu leduri montate pe trotuare din pavele…..
  O imbinare plina de bun gust a caselor cu arhitectura veche(pe jumatate daramate, oricum), cu modernismul. Nu mai intreb „ce-ati facut cu teii”……

  Din pacate nu e finalizat. Mai are nevoie de vreo 2 fantanele arteziane cu leduri ca sa fie complet….
  Udrea?….Cred ca, aflata inca sub influenta momentelor frumoase in care se afla la putere(si „ciocu` mic….”) nu realizeaza ridicolul candidaturii sale la Roman.

  Asteptam cu interes sa ne inaugureze piscina.Cu leduri.

  • emi 9 ani

   @Ics:Foarte bun comentariul!
   Intreb si eu:unde sunt copacii superbi din zona Lic.Metalurgic,de pe centru,de pe str,Ec.Teodoroiu?
   Au aparut bancute si cosuri de gunoi-tip(le-am vazut „surorile”si pe la R.Sarat),sunt celebrele fantani in parculete fara copaci.
   Se face caz de fondurile date de Udrea catre Roman dar se lasa neexplicat faptul ca,in calitate de deputat,nu va mai putea face asta.Cat despre posibilitatea de a mai ajunge ministru…”departe Griva de iepure!”

   • Florin 9 ani

    Stimati prieteni, ICS si EMI, am scris si eu un comentariu zilele trecute despre zona cu pricina, zona pe care am cunoscut-o f.bine, fiind romascan get-beget ,in plus avind si vreo 60 de ani.Nu mi s-a publicat , deoarece am facut aluzie la raportul calitate-pret si, probabil asta a deranjat pe cineva

  • Vladimir 9 ani

   Care centru vechi?Vechea strada Stefan Cel Mare era vechiul centru , o strada comerciala , cam toate casele erau cu specific de pravalii evreiesti , singurele constructii mai noi fiind Telefoanele si libraria „M.Costin”. Pietonalul de care se face vorbire aici este o monstruozitate .Daca s-ar fi dorit ceva de dragul vechiului , erau cateva cladiri care ar fi meritat salvate , printre ele fiind si vechiul sediu al Comitetului/Scolii de partid , cam pe unde este parculetul de langa Casa de cultura , Casa Celibidache (care sta gata sa cada), chiar si cladirea fostei Securitati si inca multe altele. Curiosii pot cere relatii de la Dl. Razvan Theodorescu (istoricul, poreclit prin anii ’70 Fantomas)

  • ionel 9 ani

   nu uita de cinematograful cu apa :).

 • @ Doamnei( d-soarei ? ) , domnului CRISTINA... 9 ani

  Bună, dragă Cristina/ Cristian / Ioana / Ion ( ?! )…Sunt bărbat, dacă asta are vreo importanţă pentru tine…din nou ai greşit : se scrie ” uită-te „…În oglindă mai privesc câteodată, dar nu văd importanţa subiectului…m-aş bucura dacă ai privi la televizor şi la alte emisiuni, nu doar cele politice de la Antena 3 ( plină de lături )…n-are importanţă vârsta…poţi privi şi fotbal, box, Formula 1, filme…sper să nu fii decât un cetăţean obişnuit şi nu membru al vreunui partid politic, iar pe 9 decembrie să votezi cu mintea, nu cu sângele înfierbântat…o săptămână bună !

  • Florin 9 ani

   Nici nu va puteti inchipui ce-mi plac oamenii care dau sfaturi altora cu privire la emisiunile pe care ar trebui sa le urmareasca, sau la sporturile pe care ar trebui sa la indrageasca…. Superb ! Continuati…

 • geolgau 9 ani

  Deci daca toata frumusetea si minunatia din Roman se datoreaza in primul rand Doamnei Udrea , o rugam sa nu il mai taraie prin oras atunci cand se plimba cu presa dupa ea si pe domnul acela brunet , cu burta si camasa mov (parca Leoreanu …sau cam asa ceva).
  La fiecare 2 secunde , saracul om , se tot dezvinovateste : „Eu n-am facut nimic , doar Pinalti si cu Doamna Udrea”.

 • un cetatean 9 ani

  Prin asocierea numelui de cel al Elenei Udrea, domnul Leoreanu a facut o mare gafa politica , parerea mea ! Se va vedea asta la alegerile viitoare, cred !

 • Catalin 9 ani

  Daca Elena Udrea o sa isi castige mandatul la Roman, o sa imi fie rusine sa sustin ca sunt romascan. O tara intreaga va rade de noi romascanii pentru ca am uitat toate lucrurile „bune” pe care le-a facut Udrea pentru tara noastra.

 • eugen 9 ani

  Dar de comuna Ion Creanga de ce nu se spune nimic ! Si aici primarul nostru Petrica Prichici a facut multe cu ajutorul banilor primiti de la guvern implicit minister.Exemplu:
  – toate strazile principale cu asfalt turnat si santurile dalate;
  – podetul din ” vale” spre biserica;
  – blocul ANL;
  – stadionul;
  – casa de cultura de la intrarea in sat.
  – si inca multe altele…………………
  Pentru ceea ce a facut si se vede cu ochiul liber,noi locuitorii ( mare parte ) ii vom acorda votul.

  • emi 9 ani

   „Hop si eu de la Durau,berbecul lui Dumnezeu”,spunea Sadoveanu despre cineva care se baga in vorba,cam neintrebat.Asa si dl Eugen al nostru de la Ion Creanga.

   • valabill 9 ani

    Colegiul in care va candida Udrea cuprinde pe langa Roman si comuna Ion Creanga, prin urmare domnul Eugen poate vorbi,chiar si neintrebat, ca noi toti de altfel.Ma amuza sa vad zvarcolirile politice absolut provinciale ale romascanilor care de la distanta par niste jalnice maimutareli ale marelui spectacol de circ jucat la Bucuresti. Sunt un suporter al doamnei Udrea, nu unul fanatic si cred ca va face treaba buna ca deputat de Roman. Cat despre dezastrele echipei Boc care a ruinat nivelul fantastic de trai al romascanilor…va mai aduceti aminte cand pentru un post de vanzator erau trei sute de candidati? Unde sunt muncitorii de la Chimie, de la IMR, de la Zahar, de la Tevi? Cand o fi trait orasul asta, simbol desavarsit al foamei, asa de bine si eu am ratat momentul? Cat costa caldura nedetectabila in spectrul infrarosu de la Termloc/Goscom in plin avant al PDSR? Lasati circul bucurestenilor si traiti-va vietile voastre oameni buni! Iar de berbecul de la Durau pomenea Sadoveanu doar cand citea din Creanga!

    • eugen 9 ani

     Multumesc Domnul ” valabill”. Domnul Emi nu a stiut ca si Comuna Ion Creanga face parte impreuna cu municipiul Roman din colegiul in care candideaza Doamna Udrea.
     Pentru Domnul Emi : Cumva acest „forum” va apartine ca „ma bag in vorba neintrebat „? sau ma credeti ” de la tara” ? si trebuie sa cer voie cuiva sa intru si sa comentez ceva ??.
     Oi fi eu de la tara dar respect pe orsicine mai ales daca nu cunosc persoana.
     Sunt intru totul de acord cu a doua parte a comentariului ” valabill”
     Voi vota ELENA UDREA.
     Cu respect pentru toti romascanii si ” taranii” din Ion Creanga.
     Eugen M.