Home

Fotbaliştii juniori A de la LPS, în turneul zonal al campionatului național

LPS Roman face parte din grupa C, ale cărei meciuri se vor desfăşura la Ungheni.

Echipa de fotbal, juniori A, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Roman va juca, pentru calificarea în semifinalele campionatului naţional, la Ungheni, în judeţul Mureş. Înregistrarea formaţiei romaşcane, pregătită de Constantin Lupuşoru, pe lista celor mai bune 16 echipe de juniori din România s-a consfinţit sâmbăta trecută, 25 aprilie, odată cu victoria, 2-1 cu CSȘ Botoşani, din ultima etapă a fazei grupelor sezonului regulat. Fotbaliştii juniori A de la LPS Roman aveau nevoie de o victorie în ultimul meci din cadrul fazei grupelor, pentru a nu avea emoţii în privinţa calificării în faza zonală a campionatului naţional de fotbal, sferturi de finală. Clasamentul seriei întâi, în partea superioară, arată astfel: 1. LPS Iaşi (68 p), 2. LPS Roman (64 p), 3. Ceahlăul Piatra Neamţ (62 p).

În runda sferturilor de finală au fost alcătuite patru serii a câte patru echipe. LPS Roman face parte din grupa C, alături de: FC Chindia Târgovişte, FC Universitatea Cluj SA şi ACS Viitorul Ungheni (judeţul Mureş). La Ungheni se vor desfăşura meciurile din cadrul grupei C, în perioada 2 – 5 mai. Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. Prima clasată din fiecare grupă se va califica în semifinalele naţionale. Acestea se vor disputa în sistem eliminatoriu, învingătoarele din cele două semifinale urmând să joace meciul decisiv pentru medalia de aur.

Generaţia actuală

Lotul cu care LPS Roman a încheiat prima fază a campionatului naţional 2014-2015: Daniel Popescu, George Puravu (portari), Marius Mihăeş, Relu Grigore, Emanuel Bogleş, Andrei Pîrlea, Cătălin Aeroaiei, Vasile Dănilă, Denis Chelaru, Marian Lucaci, Remus Mintenaş, Vasile Chirilescu, Vasile Buciumanu, Alexandru Munteanu şi Ciprian Timofte.

LPS Roman este calificată şi la turneul final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Școlar, care va avea loc în Roman, în perioada 21-24 mai.

„Ne-am mai calificat o dată cu această generaţie, când băieţii erau în clasa a şasea. Am ocupat locul I în judeţ şi am disputat etapa zonală la Iaşi. Am realizat rezultate similare cu sportivii născuţi în 1992, care au jucat la turneu zonal, juniori B, la Timişoara, în urmă cu şase ani, apoi a fost turneul zonal de la Galaţi, juniori A, în urmă cu patru ani.

La turneul de la Ungheni vom juca pentru a ne apăra şansele, cât vom putea de bine. Important ar fi ca din echipa noastră să iasă în evidenţă câţiva jucători şi să apară oferte pentru transferul lor la echipe de seniori. Nu stăm prea bine în ce priveşte starea de sănătate. Pîrlea şi Timofte sunt accidentaţi. Încercăm, în timpul scurt pe care îl mai avem la dispoziţie până la începerea turneului zonal, să completăm lotul cu juniori B. Sunt cu doi ani mai mici şi contează foarte mult. Un alt dezavantaj ar fi că jucăm primul meci cu echipa gazdă. Pe de altă parte, campionatul a fost lung şi obositor şi aş fi preferat ca faza sferturilor de finală să fie programată mai târziu. Este prea din scurt”, a declarat Constantin Lupuşoru.

Programul meciurilor din grupa C: 2 mai: Chindia Târgovişte – Universitatea Cluj (ora 16), LPS Roman – Viitorul Ungheni (ora 18.15), 3 mai: Chindia Târgovişte – LPS Roman (ora 16), Universitatea Cluj – Viitorul Ungheni (ora 18.15), 5 mai: Viitorul Ungheni – Chindia Târgovişte (ora 11), Universitatea Cluj – LPS Roman (ora 11).

Meciurile din celelalte grupe se vor desfăşura în aceleaşi zile, 2, 3 şi 5 mai.

Grupa A: Dinamo 1948 SA, FC Pandurii Lignitul Târgu Jiu, LPS Iaşi, CS FC Farul Constanţa.

Grupa B: LPS Banatul Timişoara, SC FC Braşov SA, CS Mioveni, FC Viitorul SA Constanţa.

Grupa D: FC Viitorul „Mihai Georgescu” Cluj, CS Concordia Chiajna, CSU Craiova, ACS Poli Timişoara.

Comentarii

WORDPRESS: 0