Prima paginăSport

Fotbaliştii juniori A de la LPS au încheiat anul pe podium

Dimensiune text

În ultimul meci disputat în 2013, din campionatul naţional, echipa pregătită de Gheorghe Dănilă a câştigat cu 3-1 (3-0) meciul cu AFC Botoşani.

Romanul, un oraş mic, are sportivi care pot să facă faţă în competiţii naţionale şi internaţionale. Echipele de fotbal, juniori, ale Liceului cu Program Sportiv Roman, au ţinut şi ţin steagul sus. Aşa este şi în 2013. Valoarea şi bunul simţ sunt mai presus de jocurile de interese. Unul dintre exemplele de urmat, care confirmă cele scrise înainte, este şi echipa de fotbal a juniorilor A, una pregătită de Gheorghe Dănilă. Aceasta se află în concurenţă cu echipe de juniori de la cluburi reprezentate în ligile întâi şi a doua şi face faţă competiţiei, mai mult decât îi permit posibilităţile financiare şi regulile dictate de cei care nu au niciun fel de griji.

Fotbaliştii juniori A de la LPS Roman ocupă locul al treilea în seria A din campionatul naţional. Recenta victorie, 3-1 (3-0) cu AFC Botoşani, obţinută în ultima etapă care a avut loc în acest an, este a noua din întrecerea aflată în curs de desfăşurare. Elevii lui Dănilă au rezolvat problema încă înainte de a se încheia primul sfert de oră al partidei. Aieroaiei a deschis scorul în minutul al patrulea al jocului, când a transformat în gol o lovitură de la 11 metri. Puţin mai târziu, în minutul al zecelea, Lăpuşneanu a majorat scorul: 2-0. Tot el a reuşit al treilea gol al echipei romaşcane, în al 14-lea minut. Echipa oaspete a redus dezavantajul în partea secundă a meciului.

Gheorghe Dănilă a început meciul cu: Antofi – Lucaci, Grigorie, Mancaş, Aeroaiei, Bogleş, Mintenaş, Chelaru, Munteanu, Lăpuşneanu, Atodiresei. A mai jucat Mihăilă.

Antrenorul Gheorghe Dănilă

Antrenorul Gheorghe Dănilă

„Chiar dacă nu am avut pe teren, la joc, patru dintre titularii obişnuiţi, Rotaru, Agu, Chirilescu şi Juncu, ne-am impus clar. Am înscris în toate prime trei ocazii avute. Am controlat jocul de la cap la coadă. Nu s-a pus, niciun moment, problemă în ce priveşte învingătoarea. Agu şi Rotaru au dureri cauzate de loviturile primite în timpul meciurilor anterioare. Au fost la medic, fac tratament şi vor face control medical, în continuare. Chirilescu şi Juncu n-au putut juca din cauza virozelor respiratorii. Sunt răciţi. Cei care au jucat în ultimul meci oficial din acest an şi ceilalţi care au dus greul în această primă parte a campionatului merită aprecieri pentru ce au făcut. Sezonul de primăvară începe în 9 martie. Tot ei vor fi cei care vor merita laude la încheierea returului. Sper că ne vom califica în faza zonală, chiar dacă sunt patru sau cinci echipe care-şi doresc acelaşi lucru. Ceahlăul Piatra Neamţ, CSȘ Bacău şi LPS Iaşi au punctele care să le permită accederea în faza următoare. Nici CSMS Iaşi nu stă degeaba. Avem o şansă şi vrem să ne calificăm”, a spus Gheorghe Dănilă.

Primele cinci clasate sunt: 1. Ceahlăul (31 puncte), 2. SC Bacău (30 p), 3. LPS Roman (27 p), 4. LPS Iaşi (25 p), 5. CSMS Iaşi (24 p).

La terminarea returului, primele două clasate din cele opt serii vor accede în faza preliminară (zonală) a campionatului, urmând a fi formate patru grupe a câte patru echipe. Primele două din fiecare grupă se vor califica la turneul semifinal, după care patru echipe vor juca pentru medalii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0