Prima paginăSport

Fotbaliști de la LPS Roman, în vizorul celor de la Pandurii Târgu Jiu

Dimensiune text

Damian, Rotariu și Dornescu au stârnit înteresul celor de la prim-divizionara Pandurii, după evoluțiile de la turneul final al Olimpiadei Școlare.

 

 

În urma evoluțiilor mai mult decât convingătoare de la turneul final al Olimpiadei Școlare pe licee, de la Târgu Jiu, trei fotbaliști de la LPS Roman, Mădălin Damian, Ștefan Rotariu și Petru Dornescu au stârnit interesul oficialilor de la Pandurii, prezenți la competiție. După cum am informat, echipa LPS Roman, pregătită de Sorin Manea, cel care a fost însoțit și ajutat de colegul său Ionuț Nacu, a ocupat locul al treilea în țară la Olimpiada Națională, fiind foarte aproape de a juca finala și de a schimba, astfel, culoarea medaliei. La competiția amintită, Petru Dornescu a fost desemnat cel mai bun portar.
„Pe bună dreptate a primit titlul. A închis poarta în finala mică, debusolând adversarii, care nu au dus lipsă de ocazii foarte clare. De asemenea, a avut evoluții foarte bune și în meciurile din grupă”, a afirmat Sorin Manea.

 

Rezultatul se datorează unei munci de patru ani

 

La turneul final de la Târgu Jiu, LPS Roman a înregistrat rezultatele: 2-1 cu Oradea (goluri Axinte și Ghercă), 4-2 cu Tg. Mureș (Damian 2, Rotariu 2), 4-1 cu Pitești (Damian 3, Rotaru) – în grupă, 1-2 cu Brăila (Axinte) – în semifinală, 5-0 cu Oradea (Damian 2, Aeroaie, Rotaru, Axinte) – în finala mică.

Lotul LPS Roman, în sezonul 2012-2013: Petru Dornescu, George Antofi, Georgian Agu, Cristi Căpraru, Ștefan Rotariu, Andrei Butnaru, Cătălin Aeroaei, Andrei Axinte, Mădălin Damian, Alexandru Munteanu, Dragoș Ghercă și Adrian Rotaru.

Sorin Manea 1206„Am fost foarte aproape de finala mare. În unele momente, în fotbal trebuie să ai și un dram de noroc, pe care nu l-am avut în semifinală, când am dominat și am fost învinși. La 1-1 eram peste ei, a venit ploaia și ne-a rupt elanul. Performanța reușită se datorează unei munci de patru ani. Cei mai mulți dintre componenții lotului joacă și la seniori, de câțiva ani, în campionatul municipal de minifotbal. Damian și Rotariu au făcut parte din echipa Baudeman, ocupantă a locului secund în acest an, fără înfrângere, în campionatul municipal de fotbal pe teren redus organizat de Consiliul Local și Primăria Roman. S-au călit în lupte dure cu seniorii și acest lucru s-a văzut în turneul de la Târgu Jiu. Noi am făcut meciuri foarte bune tactic, nu neapărat spectaculare, precum alte echipe. Am plecat cu un lot subțire, din care ne-au lipsit, la jocuri, Căpraru și Agu. Înlocuitorii lor nu s-au ridicat la același nivel valoric, inclusiv al altor cinci sau șase jucători folosiți cu preponderență. Trio-ul nostru de bază a fost și este Dornescu – Rotariu – Damian. Ultimii doi au jucat pe toate posturile, întrucât nu aveam schimbări de calitate. Au rezistat la toate cele cinci meciuri disputate în trei zile, fără a fi schimbați. S-a cunoscut foarte mult numărul mare de meciuri avut în picioare de cei trei. Îmbucurător pentru noi este că oficiali ai clubului Pandurii Târgu Jiu i-au urmărit și apoi s-au interesat de evoluțiile lor anterioare, de rezultatele din campionat. Este posibil să avem o surpriză plăcută din partea grupării gorjene. Vom vedea”, a declarat antrenorul Sorin Manea (foto dreapta).

 

Mădălin Damian îl are ca model pe Steven Gerrard, căpitanul Angliei

 

Madalin Damian 1206Mădălin Damian (foto dreapta) este căpitanul echipei LPS Roman și joacă, în general, pe postul de mijlocaș. A început fotbalul în clasa a doua, cu profesorul Ion Șoiman, a continuat cu Gheorghe Dănilă, iar din clasa a patra și până acum, când termină a XII-a, a fost elevul lui Sorin Manea.

„Turneul a fost unul destul de greu, fiind repartizați într-o grupă dificilă, cu echipe cotate, a priori, ca mai bune decât a noastră. A fost un concurs foarte obositor pentru fiecare dintre noi. La baza rezultatului obținut a fost pregătirea de iarnă. Pe de altă parte, am fost bine motivați și mulțumim conducerii liceului. Am fost foarte aproape de a egala performanța din 2004,, când LPS Roman a ocupat locul I. Locul al treilea de acum, este un rezultat foarte bun pentru orașul nostru, Roman, foarte greu de repetat în viitor. Locul trei, de acum, este cel mai bun rezultat din cariera mea. Am mai fost la un turneu semifinal național de juniori republicani, în 2011, pe teren mare, la Galați. Mulți dintre cei prezenți la Târgu Jiu nu știau de noi și credeau că suntem din Piatra Neamț. Le-am precizat de unde suntem apoi au rămas mirați că Moldova nu este reprezentată la turneul final de echipe din Piatra, Iași sau Bacău, spre exemplu. În ce mă privește, vreau să continui în fotbalul de performanță, să semnez un contract, în funcție de ofertă. Fotbalistul meu preferat este Steven Gerrard, căpitan la Liverpool și la naționala Angliei”, a spus Mădălin Damian.

 

Ștefan Rotariu, de la Bozieni către fotbalul mare

 

Stefan Rotariu 1206Ștefan Rotariu (foto dreapta), care evoluează ca fundaș, a venit în Roman de la Bozieni, calitățile sale deosebite fiind remarcate de antrenorul Sorin Manea, cu care a început pregătirea în clasa a IX-a, iar timpul a confirmat cele văzute de antrenor.

„Competiția a fost una destul de incomodă, încă de la început, cu adversari având valoare apropiată de a noastră. Avantajul nostru a constat în omogenitatea echipei, noi jucând de patru ani împreună, inclusiv pe teren mic. Experiența ne-a ajutat foarte mult. Este primul meu turneu final și cel mai important din cariera mea. Pe teren mare, jocul este mult mai lent, în cu totul alt regim, cu multe întreruperi în joc. Pe teren mic se joacă în regim de viteză, iar concentrarea este maximă în orice moment al jocului. Cel mai frumos meci al turneului a fost cel cu Târgu Mureș, în care am fost conduși de două ori, dar am revenit și am câștigat. Vreau să continui la o echipă de seniori și aștept să fiu solicitat”, declară Ștefan Rotariu, cel al cărui jucător preferat este John Terry, căpitanul lui Chelsea Londra.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0