Prima paginăActualitateRoman

FOSTUL PREFECT GEORGE LAZĂR CERE PREŞEDINTELUI EMILIA ARCAN DESPĂGUBIRI DE 20.000 DE LEI

FOSTUL PREFECT GEORGE LAZĂR CERE PREŞEDINTELUI EMILIA ARCAN DESPĂGUBIRI DE 20.000 DE LEI

Dimensiune text

 

După ce romaşcanul George Lazăr, fost viceprimar de Roman şi prefect de Neamţ, i-a cerut actualului prefect să o demită din funcţie pe Emilia Arcan, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, pe motiv de incompatibilitate, aceasta din urmă i-a răspuns tânărului avocat. Și de aici şi până la dorinţa de a se face dreptate a fost doar un singur pas. George Lazăr s-a arătat deranjat de faptul că Emilia Arcan l-a numit prost, că a zis că are relaţii cu interlopii şi că a omorât un om, astfel încât o va da în judecată. Și, pe lângă faptul că cere instanţei să-i interzică preşedintelui CJ să mai facă astfel de afirmaţii, îi mai cere Emiliei Arcan şi despăgubiri. În replică, „acuzata” spune că: „Fraier este cine dă, nu cel care cere”.

Fostul prefect George Lazăr şi Emilia Arcan, preşedintele CJ Neamţ

Fostul prefect George Lazăr şi Emilia Arcan, preşedintele CJ Neamţ

Prostul…

Astfel, conform unui document remis redacţiei noastre, George Lazăr, pe persoană fizică, o cheamă în judecată civilă şi la interogatoriu pe Emilia Arcan, la domiciliu şi inclusiv la locul de muncă – CJ Neamţ. „La data de 07.03.2016 şi 08.03.2016, în mediul on-line, a fost publicat articolul intitulat „RECURS LA PROSTIE!!! SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ LOCUITORILOR JUDEȚULUI NEAMȚ!”, al cărui conţinut aparţine şi este însuşit de pârâtă, articol ce conţine informaţii neadevărate şi defăimătoare la adresă subsemnatului care îmi aduc atingere onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale”, spune George Lazăr, în cererea de chemare în judecată ce va fi depusă la Judecătoria Piatra Neamţ.

George Lazăr susţine că a fost etichetat drept prost de către şefa legislativului nemţean: „Încă din titlu articolului, publicat de pârâtă, prin folosirea sintagmei «RECURS LA PROSTIE!!!» această mă etichetează drept «prost» pentru opinia juridică exprimată. Ținând cont de activitatea profesională pe care o desfăşor, aceea de avocat, prin catalogarea, de către pârâta, că fiind «prost», pentru exprimarea unui punct de vedere juridic, îmi este adusă atingere imaginii profesionale şi afectate relaţiile contractuale cu actuali clienţi, precum şi cu posibilii clienţi în viitor”.

Aderarea la grupări interlope şi omorul

„O altă afirmaţie neadevărată şi defăimătoare publicată de pârâtă se referă la faptul că aş fi fost «suspectat de aderarea la grupări interlope». Prin sintagma folosită, pârâta lasă să se înţeleagă că subsemnatul am fost suspectat/cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni de criminalitate organizată, respectiv aderarea la grupări infracţionale. Nu am fost şi nu sunt cercetat pentru săvârşirea unor astfel de infracţiuni, informaţiile publicate fiind mincinoase şi denigratoare. Deasemenea, în cadrul aceluiaşi articol, pârâta face afirmaţia că, în urma unui accident rutier am «omorât un om», lăsând să se înţeleagă faptul că sunt vinovat de săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Am fost implicat într-un eveniment rutier nefericit petrecut pe data de 14.01.2014, în urmă căruia o persoană şi-a pierdut viaţă. În iunie 2015, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău a soluţionat cauza prin emiterea unei Ordonanţe de clasare în ceea ce mă priveşte, constatând faptul că vinovăţia în producerea accidentului aparţine în exclusivitate persoanei decedate, fapt pentru care în prezent am calitatea de parte civilă într-un dosar aflat pe rolul instanţelor judecătoreşti în contradictoriu cu asiguratorul persoanei decedate. Prin urmare, subsemnatul am calitate de victimă a producerii accidentului şi nicidecum aceea de persoană vinovată. Împrejurarea descrisă anterior a fost dezbătută şi lămurită în presă în perioadă respectivă, dar pârâta denaturează adevărul prin afirmaţiile utilizate în articolul publicat, aducându-mi acuze grave de natură să-mi afecteze imaginea şi demnitatea”, mai scrie George Lazăr în adresa trimisă Judecătoriei.

Ce cere George Lazăr instanţei de judecată

În finalul reclamaţiei, George Lazăr spune şi ce îşi doreşte de la Emilia Arcan, printre solicitări numărându-se şi plata sumei de 20.000 de lei: „Solicităm să constataţi caracterul ilicit al faptei pârâtei prin care mi-a fost adusă atingere onoarei, demnităţii şi reputaţiei; să dispuneţi obligarea pârâtei la încetarea săvârşirii faptelor prin care aceasta a adus atingere demnităţii, onoarei şi reputaţiei subsemnatului, precum şi obligarea acesteia de a se abţine a mai săvârşi fapte de aceeaşi natură, indiferent de mijloace, în viitor; să dispuneţi obligarea pârâtei la publicarea, pe cheltuiala proprie, a hotărârii judecătoreşti pronunţate într-un cotidian de largă audienţă judeţeană, la rămânerea irevocabilă a acesteia; să dispuneţi obligarea pârâtei la plata sumei de 20.000 lei reprezentând reparaţia pentru prejudiciul cauzat prin fapta ilicită defăimătoare şi să dispuneţi obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată pe care le voi face cu acest proces”.

Ce spune Emilia Arcan

Contactată telefonic de Ziarul de Roman, Emilia Arcan, preşedinte al CJ Neamţ, a replicat la vestea că va fi acţionată în instanţă de George Lazăr: „E problema lui. Să fie sănătos! Fraier este cel care dă, nu cel care cere”. Emilia Arcan şi-a susţinut în continuare o parte din afirmaţiile făcute, anterior, în presă. „Să se gândească mai bine la perioada mandatului de prefect, la faptul că a folosit maşina CJ Neamţ. El face un articol de presă şi spune că sunt incompatibilă şi eu nu am dreptul să mă apăr? Aşa cum am eu acest drept, are şi el. Nu mă interesează că mă dă în judecată, instanţa va decide cine are dreptate. Oamenii au nevoie de proiecte, eu mă axez pe interesele cetăţenilor, care sunt sătui de circ şi scandaluri. Vom vedea dacă acel accident produs şi modul în care a utilizat maşina CJ sunt corecte. Eu las instanţa să decidă”, a mai precizat Emilia Arcan.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Pai ce e [@admin – comentariu revizuit din cauza limbajului care aduce atingeri imaginii, va rugam sa folositi cuvinte adecvate], vreun intelectual? Vai de el..