HomeActualitate

Fostul director al Bankcoop Neamț are probleme cu legea

Gelu Ștefan Diaconu este cercetat de oamenii legii într-un dosar de înșelăciune. Deși procurorii au dispus neînceperea urmării penale, dosarul a fost redeschis în 2011, în urma unei reclamații.

 

Gelu Ștefan Diaconu (foto), actulamente secretar de stat în Ministerul Economiei, a intrat, din nou, în atenția oamenilor legii. Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție analizează posibilitatea preluării dosarului aflat pe rolul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Iași, în care procurorii efectuează cercetări față de Gelu Ștefan Diaconu, în prezent secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.
În cauză, procurori ai Parchetului de pe lîngă Tribunalul Iași au dispus, în aprilie 2011, începerea urmăririi penale față de Gelu Ștefan Diaconu, sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals, precum și împotriva lui  Valentin Pascal, Dumitru Corneliu Coroamă și Brîndușa Elena Aniței (Pascal) – sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Din probatoriul administrat în cauză, pînă la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că actualul secretar de stat, în calitate de director al Bankcoop – Sucursala Neamț, împreună cu ceilalți trei învinuiți, salariați ai băncii, au falsificat un contract de credit încheiat în octombrie 1996, între aceștia și partea vătămată B.I.C., ca reprezentant al unei societăți comerciale, prin substituirea scriptică a garanțiilor imobiliare cu care garantau respectivul contract de împrumut, în sensul includerii frauduloase a unor bunuri imobile cu regim de bun propriu în categoria garanțiilor. În condițiile în care creditul contractat de societate nu a fost achitat, banca a trecut la executarea garanțiilor.
În 2002, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva lui Gelu Ștefan Diaconu, însă, după opt ani, omul de afaceri înșelat a depus contestație.

Comentarii

WORDPRESS: 0