Prima paginăSport

Fostul antrenor al HCM Roman, Florentin Pera, a semnat cu U Cluj

Fostul antrenor al HCM Roman, Florentin Pera, a semnat cu U Cluj

Dimensiune text

 

Florentin PeraLuni, 7 noiembrie, echipa de handbal feminin U Cluj a anunțat că a semnat un contract cu fostul antrenor al HCM Roman, Florentin Pera. Înțelegerea a fost parafată duminică, pentru doi ani și jumătate. Florentin Pera s-a aflat pe banca HCM Roman din vara anului 2013 și până în luna mai a acestui an, reușind la Roman trei calificări consecutive în cupele europene, alături de disputarea a două Supercupe ale României și a două finale ale Cupei României.

„Clujul reprezintă un club cu tradiție în handbalul feminin din România. Conducerea mi-a propus un proiect pe termen lung, cu obiective de performanță intermediare și pe termen lung, având în vedere faptul că în acest moment echipa are în componență jucătoare tinere cu rate de progres și un potențial foarte mare, o parte din ele sunt în atenția echipei naționale și, cu siguranță, vor avea un cuvânt de spus la cel mai înalt nivel de performanță. Am încredere foarte mare în aceste fete și îmi doresc să imprim un climat propice de performanță, muncă și liniște în vederea realizării obiectivelor de performanță propuse. Îmi doresc să formez un grup unit, eu punând foarte mult accentul pe forța grupului. Vin cu sufletul deschis la U”, a declarat tehnicianul formației universitare, Florentin Pera, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al echipei din Cluj.

După despărțirea de antrenorul Florentin Pera din luna mai, acesta este în conflict cu clubul din Roman, Federația Română de Handbal urmând să se pronunțe în acest caz.

Fostul antrenor al U Cluj a ajuns la Roman

Gheorghe Covaciu (foto - Sportul Sălăjean)

Gheorghe Covaciu (foto – Sportul Sălăjean)

Echipa din Roman și U Cluj s-au întâlnit chiar în ultima etapă a Ligii Naționale de handbal feminin, vineri, 4 noiembrie. După despărțirea intempestivă de antrenoarele Carmen Amariei și Luminița Huțupan, U Cluj a venit vinerea trecută fără antrenor la Roman și a fost condusă de pe bancă de directorul sportiv Cosmin Sălăjan. Meciul a fost câștigat cu 27-25 de CSM Roman, echipă condusă de săptămâna trecută de Gheorghe Covaciu. Acesta a fost antrenor al U Cluj timp de opt sezoane, echipă cu care a ajuns până în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2012-2013, ultimul sezon petrecut de Gheorghe Covaciu la Cluj.

„Am găsit echipa de la Roman puțin obosită după meciurile pe care le-a avut în luna octombrie în cupele europene. În cele câteva zile de când sunt aici, am început să le cunosc pe fete și ele să mă cunoască pe mine. Am început destul de bine meciul cu U Cluj, cu o cădere în prima repriză, în ultimele cinci minute – inexplicabilă pentru mine -, dar vom rezolva această problemă”, a afirmat antrenorul Gheorghe Covaciu după meciul de vineri împotriva U Cluj.

U Cluj și CSM Roman se vor reîntâlni în etapa a 22-a a Ligii Naționale, la Cluj, la finalul lunii martie a anului viitor. Etapa viitoare, duminică, 13 noiembrie, CSM Roman va evolua în deplasare, la Cetate Deva, în timp ce U Cluj va întâlni acasă liderul Dunărea Brăila. CSM Roman ocupă locul 9 în clasament, cu 12 puncte, iar U Cluj se află pe locul 10, cu 10 puncte.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0