Prima paginăSanatate

Fosta conducere a spitalului, somată să plătească un milion de lei

Dimensiune text

Pînă la sfîrșitul lunii septembrie, Spitalul Municipal de Urgență Roman este obligat să recupereze aproximativ  de la fosta conducere. Suma reprezintă penalități de întîrziere și cheltuieli de judecată provenite din executările silite pentru aparatura achiziționată fără filă de buget.

 

Fostul director al Spitalului Roman, Petruț Claudiu Gafar, este acuzat că a cumpărat aparatură medicală fără filă de buget

Fostul director al Spitalului Roman, Petruț Claudiu Gafar, este acuzat că a cumpărat aparatură medicală fără filă de buget

Aparatura, în valoare de 1,4 milioane de lei, a fost achiziționată în 2008 fără forme legale, astfel că furnizorii au dat în judecată spitalul, care a fost executat silit pînă la recuperarea sumelor aferente aparaturii.
Acum executările silite au fost stinse. Cu o parte din furnizori am putut negocia și am fost scutiți de plata penalităților de întîrziere. Alte aparate au fost ridicate de către furnizori care au preferat această variantă decît să meargă, din nou, în instanță. Aceste datorii nu puteau fi plătite altfel, pentru că aș fi fost acuzat de deturnare de fonduri, întrucît, fiind vorba de achiziții fără filă de buget, nu puteam plăti cu bani din alte capitole de buget„, a precizat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului. Aparatura care a rămas este deja folosită.

Legea obligă spitalul să se adreseze instanței pentru a recupera, de la cei care se fac vinovați, sumele pe care le-a plătit cu titlu de cheltuieli de judecată și penalități. Este vorba de aproximativ un milion de lei, iar conducerea spitalului trebuie ca, pînă la sfîrșitul lunii septembrie, să se adreseze instanței.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mama omida 9 ani

    pe imbecilul din foto il gasiti ascuns la Iasi,are un apartament in Piata Unirii si din cand in cand pe ascuns ,cu microbuzul mai trage catte’o fuga la TG Neamt,unde are ascunse o parte din aparatele medicale provenite din comisioane si alte invarteli!!