HomeActualitateRoman

Fosta clădire a „Clubului Copiilor” va deveni grădiniță

Administraţia locală vrea să amenajeze o grădiniţă în fosta clădire a Clubului Copiilor, de pe strada Cuza Vodă. Primarul municipiului Roman a afirmat că, luna aceasta, a primit o scrisoare promiţătoare de la reprezentanţii comunităţii armenilor, în a căror proprietate se află clădirea.

Imobilul de pe strada Cuza Vodă se află într-o stare de conservare din anul 2007. După ce reprezentanţii Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România au decis majorarea chiriei, Clubul Copiilor s-a mutat în cartierul Favorit, în cadrul Școlii „Roman Muşat”, fiindcă nu avea fonduri suficiente pentru a-şi continua activitatea în acelaşi loc. De atunci, reprezentanţii administraţiei locale au vrut, de mai multe ori, să preia în administrare clădirea, inclusiv cu intervenţii la ambasadorul Armeniei în România, dar fără succes. O scrisoare ajunsă la Primăria Roman luna aceasta oferă posibilitatea administraţiei locale de a gândi un nou proiect.

gradi 02„Să fie amenajată o grădiniţă pe cheltuiala noastră, dar fără a plăti chirie către armeni. Vrem să mutăm aici două grădiniţe – cea din clădirea Manolescu-Strunga (fosta Securitate) şi cea de pe Ion Ionescu de la Brad -, în condiţii adecvate, de curte, cu loc de joacă. Discuţiile cu armenii sunt avansate şi eu cred că, deja, în prima parte a anului le vom finaliza, în sensul de a prelua această clădire pe 15-20 de ani, urmând noi să o amenajăm, dar, în contrapartidă, banii din amenajări să reprezinte o chirie pe care ar fi trebuit să o plătim prin preluarea clădirii. Pentru o perioadă de 15-20 de ani în care să preluăm această clădire, ne-ar conveni să o amenajăm şi să o folosim”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Acesta a precizat că, din fericire, imobilul nu necesită lucrări de consolidare, ceea ce înseamnă că lucrările necesare a se efectua nu vor însemna eforturi bugetare mari.

Pe parcursul celor opt ani de când această clădire nu a servit niciunui scop, între administraţia locală şi proprietari au fost mai multe runde de negocieri. La un moment, s-a pus problema unei vânzări a fostului club, dar suma cerută – 450.000 de euro – a fost prea mare pentru administraţia locală.

Comentarii

WORDPRESS: 0