Prima paginăLifestyle

Formaţiile live usucă buzunarele mirilor

Dimensiune text

Onorariile cerute de formaţiile live din Roman pentru o petrecere de nuntă, botez sau aniversare se ridică la câteva mii de euro, asemenea artiştilor cunoscuţi la nivel naţional.

Cine îşi propune să organizeze o nuntă în Roman trebuie să ia în consideraţie faptul că artiştii locali cer onorarii care se ridică şi la câteva mii de euro. Viitorii miri care nu au suficienţi bani sau nu îşi doresc o formaţie pot să apeleze la un DJ. În Roman, cel mai cunoscut este DJ Iulian Rugină, care solicită, alături de solista Ionela Țampău, pentru o petrecere de 100 de persoane, 3.000 de lei. În această sumă sunt incluse şi o instalaţie de lumini, fum şi baloane de săpun.

Nu la fel de puţin costă formaţiile live. Cine doreşte să aibă la petrecere o astfel de trupă de cântăreţi trebuie să ştie că formaţiile din Roman şi împrejurimi cer onorarii diferite, în funcţie de numărul de membri şi de succesul de care s-au bucurat în trecut. Cea mai scumpă formaţie romaşcană se numeşte Ambiance, are patru membri, iar onorariul cerut de ei pentru o nuntă este de 2.400 de euro. Alte variante sunt formaţia Royal, care costă 1.500 de euro, formaţia Fraţii Iorgu, al cărei onorariu diferă în funcţie de luna în care este evenimentul – de la 800 de euro, pentru o petrecere în extra-sezon, la 1.500 de euro, pentru o nuntă în luna august. O altă opţiune poate fi formaţia Acord, din Săbăoani, care cere 1.700 de euro, sau Fanfara de la 10 Prăjini, invitată adesea la petrecerile din Roman, care solicită între 1.300 şi 2.000 de euro, în funcţie de numărul de membri care participă la eveniment.

O metodă modernă de a distinge atmosfera la petreceri este de a invita diferite trupe de dans, fie modern, fie popular, care să încânte privirile invitaţilor. Și aici, preţurile diferă în funcţie de numărul de dansatori, de prestigiul lor şi de complexitatea programului pe care îl oferă. De exemplu, cine doreşte să aibă la nuntă o pereche de doi dansatori, care sunt campioni naţionali la dans sportiv şi oferă două programe, de şapte, respectiv 12 minute, cu două ţinute diferite, trebuie să scoată din buzunar 400 de lei. Se pot alege şi trupe mai numeroase, cu dansatori de vârste diferite, ale căror onorarii se negociază pe loc, în funcţie de pretenţie.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • Electro 7 ani

  Preturile practicate de formatiile live din Roman sunt oricum mici in comparatie cu onorariile practicate de formatiile din zona moldovei. Ca sa fim sinceri, nu se compara prestatia unei trupe live cu muzica redata de un MP3 player….. Hai deti sa nu confundam merele cu perele.

  • gogu de la cazane 7 ani

   Din pacate…trupe bune nu prea avem in Roman…se spune ca cea mai buna ar fi Ambiance, desi in ultima vreme s-au cam prostit. Li s-a urcat succesul la cap…. Alta buna care ar fi?

   • o trupa buna este aceea care se descurca la orice gen de invitati tre sa aiba un repertoriu f vast ma mir ca nu a auzit lumea inca de formatia real condusa de maestreul costel preda care a cantat la 3 stele

 • Madonna 7 ani

  Daca ai un platan si o pereche de casti, nu esti dj!Nu-ti trebuie cursuri pentru a da „Play” in winamp. Chemati-l pe Salam daca nu va convine ce gasiti in Roman.. Sa vedeti ce economie faceti…

 • Iulian Rugina 7 ani

  Din pacate…fiecare are dreptul de a alege muzica care o vrea la petrecerea sa… Sunt oameni setati pe formatii si sunt oameni care aleg dj…. parerule sunt, ca de obicei, impartite…. Dj-ii nu trebuie sa traiasca si ei? sa castige un banut? Sau numai formatiile au dreptul asta? Nu am„carotat„ niciodata pe nimeni, din contra….daca am putut sa ajut un lautar, l-am ajutat…Si pot sa confirme asta cativa lautari din Roman…