Fonduri europene pentru realizarea drumului de mare viteză Bacău – Pașcani

HomeActualitate

Fonduri europene pentru realizarea drumului de mare viteză Bacău – Pașcani

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus pentru obținerea de fonduri europene proiectul Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru ”Drum de mare viteză Bacău – Pașcani”, finanțarea putând fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Drumul de mare viteză Bacău-Pașcani traversează regiunea Nord-Est a României – județul Iași și județul Neamț -, fiind parte din rețeaua TEN-T Core. ”Obiectivul general al  proiectului, ca parte din rețeaua TEN-T, este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieței interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene. Scopul prezentei aplicații de finanțare este de a promova spre finanțare etapa de proiectare – faza Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic al tronsonului de drum de mare viteză cuprins între Bacău – Pașcani. Această etapă constituie primul pas în dezvoltarea infrastructurii de transport rutier prin crearea unor coridoare noi de transport, în acest caz fiind vorba despre realizarea drumului de mare viteză Bacău-Pașcani”, se arată în comunicatul de presă al CNAIR.

Valoarea totală a  proiectului este de 33.200.766,75 lei (inclusiv TVA) și va fi finanțat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 27.943.978,68 lei, 25% contribuția națională (bugetul de stat)-6.985.994,67 lei, iar restul de 5.256.788,07 lei reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile. Durata proiectului este de 24 luni.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0