Fonduri de peste 20 de milioane de lei pentru două comune din județul Neamț, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

HomeNeamt

Fonduri de peste 20 de milioane de lei pentru două comune din județul Neamț, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

Luni, 9 octombrie, Ministerul Dezvoltării a alocat aproape 700 de milioane de lei la nivel național, pentru finanțarea a 58 de noi proiecte de infrastructură pe autoritățile locale, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

În cadrul acestei alocări, două comune din județul Neamț au primit fonduri pentru proiectele locale. Comuna Oniceni a primit fonduri de 13.300.000 de lei, pentru proiectul „Modernizare drumuri locale în comuna Oniceni, județul Neamț”, iar comuna Bicazu Ardelean a primit 7.385.848,55 lei pentru proiectul „Modernizare sistem rutier comuna Bicazu Ardelean, județul Neamț”.

„Voi continua să vă sprijin în demersurile pe care le faceți pentru implementarea proiectelor în interesul cetățenilor! Ne dorim ca România să prospere și să ofere o viață mai bună tuturor locuitorilor săi, iar împreună putem atinge acest obiectiv!”, le-a transmis ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, primarilor alături de care a semnat cele 58 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

La nivel național, proiectele pentru care au fost alocate fonduri luni, în valoare totală de 673.946.324,63 de lei, urmăresc modernizarea și reabilitarea drumurilor de interes local, construirea unor poduri, podețe și punți pietonale, înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare, precum și înființarea unor sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 de kilometri de rețele de alimentare cu apă, 17.000 de kilometri de rețele de canalizare, 2.000 de kilometri de drumuri județene și 15.000 de kilometri de drumuri locale, precum și a 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0